Tarih: 17.05.2024 14:18

Emeklilere yeni imkanlar: SGK'dan sağlık ve sosyal hizmetlerde devrim

Facebook Twitter Linked-in

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarına göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilere yönelik yeni bir hizmet modeline geçiş yapıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, SGK'nın artık sadece maaş ve ikramiye ödemekle kalmayacak, aynı zamanda emeklilere sosyal açıdan da hizmet verecek bir kurum olacağını belirtti.

SGK'nın emeklilerin hayat kalitesini artırmayı amaçladığı bu yeni model kapsamında, sağlık hizmetlerinden sosyal etkinliklere kadar geniş bir yelpazede hizmetler sunulacak. Bu doğrultuda, emeklilerin sağlık hizmetlerinden daha kolay ve hızlı bir şekilde faydalanabilmeleri için önemli adımlar atılacak.

Bakan Işıkhan, raporlu ilaç kullanan hastalar için yapılan düzenlemelerden de bahsetti. Yapılan yeni düzenleme ile yaklaşık 2 milyon raporlu ilaç kullanan vatandaşın, ilaçlarını hastanelerde sıra beklemeden aile hekimlerinden reçete ettirebileceklerini ifade etti. Bu düzenleme ile kronik Hepatit B ve D, Diyabet ve kardiyoloji alanında kullanılan ilaçların, sağlık raporlu hastalar tarafından aile hekimlerinden yazdırılabileceğini belirtti.

Ayrıca, Bakan Işıkhan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında yapılan düzenlemelerin sağladığı tasarrufun da altını çizdi. Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri ve alternatif tedavi seçenekleri sayesinde yılda yaklaşık 3,2 milyar lira tasarruf sağlanacağını ifade etti.

Bakan Işıkhan'ın açıklamaları arasında dikkat çeken bir diğer husus ise KYK yurtlarının emeklilere sağladığı yeni imkanlar oldu. Yaz aylarında uygun olan KYK yurtları, 1 aylık dönemde emeklilerin ücretsiz olarak kullanımına açılacak. Bu uygulama ile emekliler, yaz aylarında konaklama ihtiyaçlarını KYK yurtlarında karşılayabilecekler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —