EMEKLİLERİN OCAK AYINDA ALACAĞI ZAMLAR BELLİ OLDU

Emeklinin Ocak zammı yüzde 7,28 olacak

EMEKLİLERİN OCAK AYINDA ALACAĞI ZAMLAR BELLİ OLDU
/kanal16haber.com/2018-8/27/155829599b.mp4
GÜNDEM 27.08.2018 15:45:16 0

EMEKLİLERİN OCAK AYINDA ALACAĞI ZAMLAR BELLİ OLDU

Kurban Bayramı dolayısıyla maaşlarını zamlı alan emekliler şimdi de ocak ayında yapılacak olan zammı beklemeye başladı..

Merkez Bankası´nın enflasyon tahminine göre emeklinin ocak zammı yüzde 7.28 olacak.

EMEKLİNİN OCAK ZAMMI YÜZDE 7,28 OLACAK

SSK ve Bağ-Kur´lular 74 ile 356 lira arasında zam alırken bu rakam memur emeklisinde 700 liraya çıkacak.

Beklenti anketindeki tahmin gerçekleşirse, memurlara ve memur emeklilerine Temmuz ayındaki gibi Ocak ayında da enflasyon farkı verilecek.

MAAŞLARDA 120 LİRA İLE 700 LİRA ARASINDA ARTIŞ

Bu hesaba göre memur ve emeklilerinin ocak zammı da yüzde 7.28 olacak ve maaşlarda 120 lira ile 700 lira arasında artış yaşanacak.

SGK, bu ayın başında prim borcu bulunan Bağ-Kur´lulardan yapılandırmaya başvurmayanların prim borçlarını sildi. Borcu silinenler için bu sayede emeklilik ve sağlıktan yararlanabilme yolu da açılmış oldu ancak başvuru istemedi.

EMEKLİLİK DİLEKÇESİ VEREBİLİR

Bağ?Kur´lular emekli olmak için gerekli şartları tamamladıklarında emeklilik dilekçesi vermek durumundalar.

Kendi primlerini ödeyen kişiler oldukları için emekli dilekçesi verdiklerinde aylık bağlatabilmek için SGK´ya prim borcu bulunmama şartı aranıyor.

SONRADAN ÖDEME YAPILABİLİYOR

1 Haziran itibarıyla borcunu yapılandırmadığı için borçları ve çalışmaları silinenler isterlerse ileride bugünlerin primlerini ödeyerek bu süreleri emekliliklerine ekletebiliyor.

 Bunun için yapılması gereken dilekçe verip bu süreler için kendilerinin belirleyeceği seviyeden prim ödemek olacak. Ayrıca bu durumdaki kişilerin vefatında hak sahipleri de bu işlemi yapabilecek ve ölüm aylığına hak kazanabilecek.