EMEKLİYE KÖTÜ HABER

SGK BANKALARIN ÖNERİSİNİ KABUL ETMEDİ

EMEKLİYE KÖTÜ HABER
GÜNDEM 27.08.2010 15:19:28 0

Bankalar emekliye promosyon verebilmek için SGK`ya `Emekli maaşlarını birkaç gün önce yatırırsanız promosyon verebiliriz` formülünü sundu ancak SGK yetkilileri bankaların bu önerisini kabul etmedi.

 

SGK ile bankalar arasında, maaşlar karşılığında emekliye promosyon ödenmesine dönük pazarlıklardan sonuç çıkmazken, ödemenin sağlanmasına dönük ilginç yöntemler de masaya geldi.

 

Geçtiğimiz hafta SGK?yla bir araya gelerek bir toplantı yapan banka yetkilileri, promosyon ödenebilmesi için emekli maaşlarının bankalara bir kaç gün erken yatırılması önerisini gündeme getirdi. Buna göre, emekli maaşlarının bankalara en az 4 gün erken yatırılmasının emekliye promosyon ödenmesini sağlayacağı hesaplandı. Ancak SGK yetkilileri bankaların bu önerisini kabul etmedi.

 

Emekli maaşları karşılığı bankalara ayda ortalama 6.2 milyar, yılda da toplam 75 milyar lira yatıran SGK?nın bu öneriyi kabul etmesi halinde bankalar, emekli maaşlarından bir gelir elde etmiş olacak. Bu durumda da promosyon ödeme noktasına gelebilecek. Ancak SGK?nın zaten yüklü ödemelerini oluşturan emekli maaşlarının ?Gününden önce bankaya yatırılsın? önerisinin kabulüne imkansız gözüyle bakılıyor.