Emine Erdoğan Bursa'da

uluslararası katılımı İnterAKTİF VE ANADOLU TIBBİ KONGRESİ

GÜNDEM 13.05.2022 15:27:00 0
Emine Erdoğan Bursa

Bursa'da İntegratif ve Anadolu Tıbbi Kongresi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr Vahit Kirişçi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımıyla Merinos AKKM'de gerçekleşiyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya geldi. İlk program İntegratif ve Anadolu Tıbbi Kongresi açılışı oldu. Açılış, Emine Erdoğan, Bakan Kirişçi ve Bakan Koca'nın katılımıyla Merinos AKKM'de gerçekleşiyor. Programa Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekilleri, AK Parti Bursa Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

37 panel, 6 çalışma atölyesi, 2 çalıştay ve 2 bildiri oturumu, 3 gün sürecek kongrede  gerçekleşecek. Çalıştaylarda geleneksel tamamlayıcı ve fonksiyonel tıp uygulamaları, tıbbi ve aromatik bitkilerden ürün işleyiş modelleri masaya yatırılacak.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi'nin konuşmasından satır başları;

"İntegratif ve Anadolu Tıbbi Kongresi'nin açılışına hepiniz hoş geldiniz. Tıbbi ve aromatik bitkiler tüm dünyanın gündeminde yer almaktadır. Sayın Emine Erdoğan'ın bu alandaki bilgisi konunun önemine dikkat çekmekte ve çalışmaların artmasına öncülük etmektedir. Tarım ve sağlık birbirinden ayrılamaz. Hepimizin bildiği gibi tıbbi ve aromatik bitkiler çok kıymetli ve önemlidir. Anadolu'nun br çok medeniyete ev sahipliği yapması bitki çeşitliliğin artmasında önemli rol oynamıştır. Her geçen gün bu bitkilerin önemi giderek artmaktadır Türkiye 3 gen merkezinin kesişim noktasındadır. Avrupa kıtasından daha fazla biyolojik çeşitliliğe sahip ülke konumundayız. Bu şükredilmeli gereken bir konudur. Defne, kekik, adayı gibi ürünlerde geniş bir popülasyona sahiptir. Ülkemizin bu pazardan önemli bir pay almalıdır. Adaçayı, biberiye, anasonda da önemli bir konumdayız. Elimizdeki zengin florayı daha iyi değerlendirmek için daha fazla yol kat etmeliyiz. 14 tıbbi bitkinin tanıtıcı el kitapları hazırlanarak paydaşlarımıza sunduk. Yeni istihdam sağlayan çok sayıda teşvikler sunuyoruz. Bir çok otomatik bitkilerde doluya karşı bu bitkilerin korunmadı teminatını getirdik. Tıbbi aromatik bitkilerin işlenmesine destek sağlıyoruz. Avrupa'da çiçek hastalığının tedavisi yokken, Anadolu insanları çiçek aşısı biliniyor ve kullanıyordu. Tıbbi tedavi yöntemleri tarihten günümüze hep var olmuştur. Sizlerin huzurunda sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu alanda da vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.  Bu alanda çok işler yapacağımızın farkındayız. Sahip olduğumuz biyolojik çeşitliliği bilimin ışığında koruyarak geliştirmeliyiz. Bu konuda kararlıyız."

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın konuşmalarından satır başları;

"Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaların gelişmesi kapsamında ülkemizden ve başka ülkelerden kongremize katılan bilim insanlarına ve katılımcılarımızın her birine hoş geldiniz diyorum. Köklü bir medeniyetin mirasını taşıyan ender ülkelerden biriyiz. Anadolu'da tıbbın simgesini taşıyan şehirlerimiz var. Bursa bu şehrin başında geliyor. Bursa Anadolu tıbbı açısından önemli bir yer işgal etmektedir. Dolayısıyla kongremizin Bursa'da düzenlenmiş olması konunun özüyle bağdaşmıştır. Bugün sağlık için sınırları aşarak dünyanın başka yerlerinde hizmet götürüyoruz. Sağlık hizmeti hakkı kutsal ve evrenseldir. Gücü yetenin el uzatması insanlık görevidir. Bu anlayış ne kadar sahiplenilirse sağlığın evrensel kapsayıcılığı da büyük olacaktır. Geleneksel tıbbın kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Günümüzde geleneksel tıp uygulamaları giderek yer edinmektedir. Anadolu'muz geleneksel tıp uygulamalar açısından oldukça zengin bir birikime sahiptir. Kongremizin Türkiye'nin bu alandaki potansiyelin gelişimine bilimsel çalışmaların teşviğine önemli bir katkı sağlayacağını umuyorum. Hayırlı olsun."

Emine Erdoğan'ın konuşmasından satır başları; 

"2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti güzel Bursa'mızda bulunmaktan gurur duyuyorum. Ne mutlu bize ki Bursa, bugün İntegratif ve Anadolu Tıbbı Kongresinin açılışıyla bizi ağırlıyor. Sağlık, güzel ve kaliteli bir yaşamı besleyen uyara neşe katan bir pınardır. Toplumlarda huzur ve refahını sağlık belirler. Sanıyorum ki sağlığın ve sağlık alanında atılacak adımların önemini daha iyi anladık. Sağlık süreklilik arz etmesi gereken bir durumdur. Bedenin iyi olması ruha sirayet eder.


Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Yükleniyor