Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüten Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Fransa’da düzenlenen Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Bakanlar Toplantısı’nın ikinci gününde gerçekleştirilen “Güvenli ve Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Enerjide Erişilebilirlik ve Kapsayıcılık” başlıklı Küresel Enerji Diyaloğu Genel Oturumu’na katıldıklarını ifade etti.
Toplantıda Türkiye’nin enerji vizyonunu paylaştıklarını aktaran Bayraktar, küresel enerji dönüşümünde güçlü altyapı, artan talep ve teknolojiye erişimin belirleyici unsurlar olduğuna dikkat çektiklerini kaydetti. Enerji çeşitliliğini artıran ve arz güvenliğini merkeze alan politikalarla hiçbir kaynağı dışlamadan ilerlediklerini vurgulayan Bayraktar, Türkiye’nin bu süreçte önemli aktörlerden biri olma yolunda kararlılıkla ilerlediğini ifade etti.

Bayraktar ayrıca IEA Bakanlar Toplantısı kapsamında, İspanya Üçüncü Başbakan Yardımcısı ve Ekolojik Dönüşüm Bakanı Sara Aagesen Muñoz ile bir araya geldi. Görüşmede iki ülkenin yenilenebilir enerji alanındaki hedefleri ve şebeke dönüşüm süreçleri ele alındı.
Enerji stratejilerinin yanı sıra madencilik ve elektrik üretimi alanlarında iş birliği imkanlarının değerlendirildiğini belirten Bayraktar, toplantının verimli geçtiğini kaydetti.