ENGELLER İNEGÖL BELEDİYESİ İLE AŞILIYOR

İnegöl Belediyesi, görme engelli vatandaşların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak adına görme engelli bilgisayar kursu düzenledi.

BURSA HABER 7.04.2021 13:41:00 0
ENGELLER İNEGÖL BELEDİYESİ İLE AŞILIYOR

13 öğrencinin eğitim aldığı kursu ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Her bireyin gelişimi bizler için kıymetli” dedi.

Her alanda varlığını hissettiren İnegöl Belediyesi, şehirdeki bireylerin kişisel ve mesleki gelişimlerine de katkı sağlıyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) yeni bir kursla görme engelli bireylere kapılarını açtı. İNESMEK bünyesinde görme engelliler bilgisayar kursu düzenlendi. 13 öğrencinin eğitim aldığı kursta, görme engelli kursiyerler kulaklık ve sesli komutlarla bilgisayar kullanımını öğreniyor.

 

HER VATANDAŞIN FAYDALANABİLECEĞİ KURS VAR

Kısa bir süre önce başlayan kursu Salı günü Belediye Başkanı Alper Taban beraberindeki heyetle birlikte ziyaret etti. Görme engelli öğrencilerle alınan eğitim ve kurs üzerine sohbet eden Taban, yapılan eğitim programına ilişkin açıklamalarda da bulundu. Taban, “Bugün İNESMEK Kurs Merkezimizdeyiz. Burada tüm vatandaşlarımıza yönelik sunmuş olduğumuz gerek mesleki gerek kişisel gelişim anlamında kurslarımız var. Bu kurslarımıza bir yenisini daha ekledik. Görme engelli vatandaşlarımız için bilgisayar kullanımıyla ilgili kursumuzu açtık. Yaklaşık 1 haftadır eğitimlerimiz devam ediyor. Bugün de bizler gelip arkadaşlarımızın neler yaptığını, memnuniyetlerini ölçmek adına ziyaret etmek istedik” dedi.

 

“HER BİREYİN GELİŞİMİ BİZLER İÇİN ÖNEMLİ”

Görme engelliler bilgisayar kullanım kursuna ilişkin de bilgiler veren Başkan Taban, “Yaklaşık 368 saatlik bir kurs gerçekleşecek burada. Bir ilki gerçekleştiriyoruz. Özel eğitim alanlarında eğitim almış öğrencilerimiz mutlaka vardır. Ancak burada bugün 13 öğrenci arkadaşımız klavyelerini kullanarak kulaklık sistemiyle bastıkları harfleri de kullanarak öğretmenlerimizin verdiği bilgiler neticesinde bilgisayar kullanmaya başladılar. Bu bizleri de ziyadesiyle mutlu etti. Çünkü her bireyin gelişimi bizler için kıymetli” diye konuştu.

FİKİR VE ÖNERİLERE AÇIĞIZ

Görme engelliklerle ilgili beyaz baston projesi üzerinde de çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Taban, “İnşallah yapmak nasip olur. Bizim için tüm bireylerimiz önemli. Bu anlamda görme engelli vatandaşlarımıza yönelik de çabalarımızı arttırmak istiyoruz. Bu konudaki fikir ve kanaatleri önemsediğimizi her fırsatta ifade ediyoruz. Bizlere iletilebilecek her konuyu arka planda değerlendirip hayata geçirebileceklerimizi uygulamaya alıyoruz. Burada düzenlenen kursta emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah yeni, farklı tüm inovatif çalışmalarla vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Akaryakıta çifte zam

Gürsu’da ulaşımı rahatlatan çalışma

Çınarcık suyu Görükle ve Mudanya’ya ulaşıyor

Uludağ’da tilkiye çarpan sürücü kaçtı

Kaçak tiny house’lara İznik Belediyesi’nden müdahale

25 yıl hapis cezası bulunan firari Gemlik’te yakalandı

Bursa’da cadde ve bulvarlara yeşil dokunuş

Başkan Aydın 700 günlük hizmet raporunu açıkladı

İnegöl’de jandarmadan tarihi eser baskını

Bakan Memişoğlu: Tütünle mücadelede önemli mesafe katettik

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Merkez Bankası rezervleri 210 milyar doları aştı

Beşiktaş-Galatasaray maçının hakemi Ozan Ergün oldu!

Başkan Oktay Yılmaz gazilerle iftar yaptı

Fransız üsleri geçici olarak ABD uçaklarına açıldı

Nilüfer Belediyesi kaçak depoyu yıktı

İnegöl’de elini makineye kaptıran işçi hastaneye kaldırıldı

Yıldırım’da bin 39 sentetik hap ele geçirildi

Büyükşehir Gürsu’nun altyapısını yeniliyor

İran dan Nahçıvan Havalimanı'na İHA saldırısı

Bursa Berlin'de dünyaya tanıtıldı

MSB’den açıklama: Cevap verme hakkımız saklıdır

Nilüfer’de yol ortasında bırakılan cip sürücüleri şaşırttı

Süs bitkilerinde Kestel modeli güçleniyor

Bursa 2026’da yüksek hızlı tren ağına bağlanıyor

Nilüfer’in genç sultanları 1. Lig biletini aldı

İran Silahlı Kuvvetleri: Türkiye’yi hedef alan bir füze yok

Osmangazi’de mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Bursa’da trafik düzenlemesi tarihi değişti

Resmi Gazete’de yayımlandı: Akaryakıta eşel mobil sistem

Yükleniyor