ERDOĞAN, AYDIN MÜSVEDDELERİNE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğu ve güneydoğu´da süren terör operasyonları için ?devlet katliam yapıyor? nitelemesini yapan sözde aydınları topa tuttu.

ERDOĞAN, AYDIN MÜSVEDDELERİNE SESLENDİ
/kanal16.com.tr/2016-1/12/191917271b.mp4
POLİTİKA 12.01.2016 18:03:15 0

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğu ve güneydoğu´da süren terör operasyonları için ?devlet katliam yapıyor? nitelemesini yapan sözde aydınları topa tuttu. Erdoğan, "Ey aydın müsveddeleri, siz karanlıksınız, karanlık. Aydın filan değilsiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8. Büyükelçiler Konferansı´na katılan büyükelçiler onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde bir öğle yemeği verdi. Yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın dört bir tarafından gelen büyükelçilere "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ne, milletin evine hoşgeldiniz" diyerek seslendi.

"Dünyada DAİŞ denilen terör örgütüyle Türkiye´den daha kararlı bir şekilde mücadele yürüten ve bizim kadar bedel ödeyen başka bir ülke var mıdır?" diye soran Erdoğan, "Aynı şekilde bölücü terör örgütüyle mücadelemizi de kararlılık ve fedakarlıkla yürütüyoruz. Ama bunu bile anlamamakta direnen birileri var, ülkeler de var. Bu çerçevede siz kıymetli büyükelçilerimizden de bölücü terör örgütünün faaliyetleri hususunda teyakkuz halinde bulunmanızı özellikle bekliyoruz. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere terör örgütü ve müzahir kuruluşlarının etkinliği olan yerlerde biz de devlet olarak çok daha güçlü bir çalışma ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Meydanı terör örgütüne, bölücülere, yıkıcılara bırakmamalıyız" dedi.

Dünyanın 89 farklı üniversitesinde çalışan bin 128 akademisyen ve araştırmacı ile 400 kadar uluslararası destekçinin, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı metni imzalayarak kamuoyuna duyurmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendilerine güya akademisyen ve araştırmacı unvanı yakıştırmış bir güruh çıkıyor, terör örgütünün eylemlerine karşı vatandaşlarını ve topraklarını savunan devletimize dil uzatıyor. Neymiş efendim, hak ve özgürlükler ihlal ediliyormuş. Evet, terör örgütünün eylemleri yüzünden bölgede yaşayan milyonlarca vatandaşımızın hak ve özgürlükleri ihlal ediliyor. Ama bu ihlali yapan devlet değil terör örgütünün ta kendisidir. Sokakları kazıp hendeklerle barikatlarla kapatan, tuzaklayan terör örgütüdür. Yollara, köprülere, menfezlere bombalara döşeyerek insanımızın seyahat özgürlüğünü engelleyen terör örgütüdür. Okulları, hastaneleri, camileri, kütüphaneleri, evleri, iş yerlerini yakarak, ambulansları, itfaiye araçlarını, özel araçları kurşunlayarak vatandaşımıza hayatını zehir eden terör örgütüdür. Evlerin duvarlarını delip insanların yatak odalarından geçen tüneller açarak vatandaşımızın hak ve özgürlüklerini ihlal eden yine terör örgütüdür. Tüm bu gerçeklere rağmen kendilerine akademisyen güruh bildiri yayınlayıp devleti suçluyor. Sadece bununla da kalmıyor, gelişmeleri takip etmek üzere yabancılara ülkemize davet ediyorlar" ifadelerini kullandı.