Tarih: 11.07.2018 12:57

DOĞU AKDENİZ´İ ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Facebook Twitter Linked-in

DEVLET BAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, AZERBAYCAN´IN ARDINDAN İKİNCİ YURT DIŞI ZİYARETİNİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ´NE YAPTI. BURADA KIBRIS KONUSUNDA ÇOK NET MESAJLAR VEREN ERDOĞAN, KIBRISLI TÜRKLERİN AZINLIK HALİNE GETİRİLMESİNE ASLA İZİN VERİLMEYECEĞİNİ VURGULADI.

Azerbaycan´ın ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´ne geçen Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs konusunda net mesajlar verdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs´ın Doğu Akdeniz´de bir çekim merkezine dönüştürüleceğini ifade etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, adada adil bir çözüm için katkı koymaya hazır olduklarını bir kez daha kaydetti.

Kıbrıs milli davamız, Kıbrıs´ta adil ve kalıcı bir çözüm bulunması da gayemizdir." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

 "Biz Türk tarafı olarak bu konuda son 50 senedir her türlü çabayı gösterdik ancak gayretlerimize rağmen adada kapsamlı çözümü hedefleyen süreçlerin sonuncusu tam bir yıl önce Kıbrıs Konferansı´nın sonuçsuz kalmasıyla ne yazık ki sona erdi. Bunun sebebi ise Kıbrıs Rum tarafının kendisini adanın tek sahibi olarak görmeye devam etmesi, Kıbrıslı Türklerle siyasi eşitlik temelinde ortaklık kurmaya ve siyasi gücü paylaşmaya yanaşmaması idi. Aradan geçen bir yılda Rumların bu zihniyeti ne yazıkki hiçbir şekilde değişmedi. Kıbrıslı Rumların, Kıbrıslı Türklerle ortak bir gelecek tasavvur edemedikleri konusunda artık kimsenin şüphesi olmamalıdır. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının çözümsüzlüğün mağduru haline gelmesine asla göz yummayacaktır, Kıbrıslı Türklerin bir Kıbrıs Rum devletinde azınlık haline getirilmesine de asla izin vermeyecektir."

 


/kanal16haber.com/2018-7/11/152056279b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —