Tarih: 03.08.2015 14:54

ERDOĞAN OPERASYONLARI DEĞERLENDİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin, Endonezya, Pakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PKK´ya yönelik operasyonlarla ilgili, "Hükümet, devlet gerekli adımları atmak durumundaydı, daha fazla sabretmek mümkün olmazdı" diyen Erdoğan, operasyonların ardından yapılan "90´lara dönüldü" yorumlarına şu cevabı verdi: 

"Ben buna katılmıyorum. Öyle bir şeyin olması zaten mümkün de değil. O tür ifadeleri kullananların zihinsel yapısı, aslında 90´ların çok daha gerisinde. Dolayısıyla, önce onların kendilerini gözden geçirmeleri lazım. Türkiye artık o dönemleri çoktan geride bıraktı."

Bu süreçte üstleneceği rolü de anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet bu saldırılara tabi ki seyirci kalmaz, kalamaz. Cumhurbaşkanı olarak bizler de seyirci kalamayız. Türkiye´nin yönetiminde Beştepe´nin de rolü var. Cumhurbaşkanı olarak, anayasada verilen rol neyse, o rolü her zaman üstlenmek durumundayım. Artık 90´ların Türkiyesi değiliz. 10 Ağustos´ta milletin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı var" ifadelerini kullandı. 


/kanal16.com.tr/2015-8/3/190734713b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —