Tarih: 19.02.2020 11:23

ERDOĞAN: SADECE NECMETTİN ERBAKAN İLE GÖREŞEMEDİLER

Facebook Twitter Linked-in

https://www.facebook.com/on6tv/videos/651851438954535/

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'FETÖ’nün siyasi ayağı' tartışması ile ilgili olarak, "Bu ülkede FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan edip, ona savaş açan şahsım ve AK Parti'dir" dedi. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun evinde 1 dolar olmasından şüphe ettiğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada başbakanlık yaptığı dönemde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarında önüne hiçbir FETÖ'cünün dosyasının gelmediğini söyledi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 15 Temmuz'da tankların önünden kaçmakla suçlayan Erdoğan, "Biz tanklarla karşı karşıyaydık, F-16’ların altındaydık ama sen Bakırköy’de kahve içiyordun" dedi.

 

Erdoğan, "FETÖ'nün bu ülkede anlaşamadığı, görüşemediği tek lider vardır. O da merhum Erbakan hocamızdır. Erbakan Hoca'mızdan nefret ederdi. Hiçbir zaman bir araya da gelmemişlerdir ama şimdi Erbakan Hoca'mla beraber olduğunu iddia eden malum zat, ne yazık ki onun müritleriyle, onunla beraber dirsek temasında olanlarla beraber yürüyor. Onları herhalde ismen zikretmeme gerek var mı? İsraf olur" ifadesini kullandı.

 

FETÖ'ye karşı tedbirleri 2010 yılı itibariyle almaya başladıklarını söyleyen Erdoğan', "Herhalde Sayın Ecevit'in CHP'nin veya DSP'nin Genel Başkanı olduğunu bilmeyen yoktur ve aradaki muhabbeti bilmeyen de yoktur. Ne zaman ki bu yapının eğitim, hayır, dayanışma sınırlarını aşıp devleti ele geçirmeye çalışan bir örgüt olduğu netleşmiştir, işte o zaman karşısında bizi, milletimizi ve hukuku bulmuştur. Türkiye'de FETÖ'nün serpilmesinde, büyümesinde güçlenmesinde herkesin payı olabilir ama bu ülkede FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan edip ona savaş açan şahsım ve AK Parti'dir" diye konuştu.

 

FETÖ'ye karşı tedbirleri 2010 yılı itibariyle almaya başladıklarını söyleyen Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Kontrol sizde ama başaramadınız'
 

 

 

 

 

 

 

 

 

'FETÖ'yle mücadeleyi değersiz hale getirmeye çalışan herkes hükmün FETÖ'cüdür'

 

 

 

 

Gezi olayları alçak bir saldırı, bunlar aldatılmış gençlerdir'

 

 

 

 

'Ekonomi üzerinden bizi vurmaya gayret eden densizler var'

 


 


 


 


19022020_8207e8c7407e78c3dd43.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —