Tarih: 25.08.2024 16:01

Erdoğan Ahlat'ta konuştu

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bitlis'te bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan, konuşmasında, Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasına vurgu yaparak, "Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Ahlat'ın Anadolu'daki tarihi önemine dikkat çekerek, buranın bin yıl öncesinden bugüne kadar bir iman, kültür ve medeniyet köprüsü olduğunu belirtti. "Ahlat, Malazgirt ile birlikte fetih ve medeniyet rüzgarları estirmiştir," diyen Erdoğan, bu bölgenin Türkiye'nin kültürel hafızasında önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin altını çizerek, 85 milyonun tek yürek olduğunu ve Türk, Kürt, Arap, Zaza, Çerkes gibi tüm etnik grupların kardeşçe yaşadığını vurguladı. Erdoğan, "Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde hep birlikte Türkiye'yiz," ifadelerini kullanarak, ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik tehditlere karşı güçlü bir duruş sergilendiğini belirtti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —