Erdoğan: "Asrın Felaketi'nin Yaralarını Asrın Birlikteliği ile Sarıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

GÜNDEM 7.02.2024 16:55:00 0
Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak adlandırılan depremlerin birinci yıl dönümünde deprem bölgesini yeniden ziyaret ederek depremzedelerle dayanışmalarını güçlendirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde deprem bölgesini yeniden ziyaret ederek depremzedelerimizle dayanışmamızı güçlendiriyoruz. Bu vesileyle inşası tamamlanan afet konutlarının kura çekimini yapıyoruz, hak sahipliği kesinleşmiş vatandaşlarımıza evlerini teslim ediyoruz."

"Milletçe yüreğimizin yandığı tüm bu afetlerde birileri sadece şov peşinde, sadece siyasi istismar peşinde koşarken, biz bir an önce dertlere derman olabilmek için gecemizi gündüzümüze kattık."

"Devlet millet el ele vermek suretiyle 53 binden fazla canımızı yitirdiğimiz asrın felaketinin üstesinden asrın birlikteliği ile geliyoruz."

"Bugünkü kura ve anahtar teslim törenimiz, devletimizin depremin yol açtığı yaraları sarma iradesinin en somut tezahürüdür."

"Şanlıurfa'da yaklaşık 4 bin konutumuzun yapımı hızla devam ediyor. İnşallah bunları da mümkün olan en kısa sürede tamamlayıp hak sahibi kardeşlerime peyderpey teslim edeceğiz."

"Yaklaşık 22 yılı iktidarda olmak üzere 40 yıldır sizlerin huzurundayız. Bugüne kadar depremden sel felaketine, yangınlardan su baskınlarına, terör eylemlerinden sokak olaylarına, salgından bölgesel çatışmalara kadar çok farklı sınamalarla karşılaştık."

"Özellikle afet yönetimi ve yaralarının sarılmasında ülkemizi çok farklı bir seviyeye taşıdık. Şehirlerin altyapı ve üstyapı eksikliklerinin giderilmesinden kentsel dönüşüm projeleriyle sağlıksız yapıların dönüştürülmesine pek çok adım attık."

"TOKİ vasıtasıyla vatandaşlarımızı güvenli konutlara kavuştururken yatay mimari örneklerinin yaygınlaştırılmasına dikkat ettik."

700 yıllık medeniyet bir asırlık Cumhuriyet: Bursa’nın fethine görkemli kutlama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz bölgenin veri üssü konumuna gelecek

Asgari ücrette üçüncü toplantı bugün olacak

Yıldırımlı çocuklara her pazar ücretsiz tiyatro

Türkiye–Pakistan kardeşliği savunma ve havacılıkta güçleniyor

Eskişehir’den Nilüfer’e dostluk ziyareti

Bursa’nın Fethi’nin 700. yılı coşkuyla kutlanacak

Çamlık Bulvarı Büyükşehir’le yenilendi

Bursa'da müstakil evde yangın: 1 kişi hayatını kaybetti

Ekol TV kapandı

Doğa tutkunlarının yeni adresi Yenişehir olacak

Kestel’de hava kirliliğine kalıcı çözüm: Tek tip filtrasyon sistemi başlıyor

Osmangazi Meydanı’nda müziğin büyüsü

GUHEM’de ‘En Uzunnn Gece’

İnegölspor'dan Bozbey'e çağrı

İnegöl Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk: Çocuk odaklı afet çalıştayı

Bursa’da kaçakçılığa büyük darbe: 3,4 milyon makaron ve 12 milyon TL’lik oto parçası ele geçirildi

Burfaş B Kafe ilgi odağı: Masterchef şefleri Bursa'da

RATEM seçimlerine TİMBİR damgası

Varank’tan Özel’e savunma sanayii üzerinden sert çıkış

Timsah’tan flaş transfer!

Bursa’nın da aralarında olduğu 28 ilde FETÖ operasyonu: 50 tutuklama

Yıldırımlı gençler kadim Bursa'yı adım adım keşfediyor

Bu soyadlarından herkes kurtulmak istemiş...

Osmangazili çocuklar Bursaspor sevgisiyle büyüyor

Başkan Özdemir: Gençler Nilüfer’de karar ortağı

Çanakkale'de cinayet gibi kaza: 5 ölü

Dışişleri: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Bursa’da deprem sığınma projesi

Yeşiltaş’tan Mustafakemalpaşa’da sandık çağrısı: Çarşı-pazar yangın yeri, çözüm sandık!

Yükleniyor