Erdoğan: "Bu alçak saldırı teröre karşı kararlılığımızı perçinledi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Türkiye'nin terörle mücadelesine olan kararlılığını vurguladı.

Erdoğan:
Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 24.10.2024 13:02:00 0

Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonrası konuşan Erdoğan, “Bu alçakça saldırı Türkiye'nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir” dedi.

"BRICS ailesiyle diyaloğumuzu ilerletmekte kararlıyız"
BRICS Zirvesi’nde misafirperverliklerinden dolayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e teşekkür eden Erdoğan, Brezilya'nın gelecek dönem başkanlığı için başarı dileklerinde bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin birçok uluslararası kuruluşla işbirliği içinde olduğunu belirterek, BRICS ile de diyaloğu ilerletme konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

"Siyasi ve mali mekanizmalar yetersiz kalıyor"
Cumhurbaşkanı, küresel sorunlarla mücadele etmek için çok taraflılığın güçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, mevcut siyasi ve mali mekanizmaların günümüz sorunlarına yeterince çözüm üretemediğini söyledi.

"İsrail'in saldırgan tutumu sınırı aştı"
Erdoğan, Orta Doğu'daki İsrail saldırılarını kınadı ve Filistin halkının yaşadığı trajediyi vurguladı. İsrail'in hukuku ve vicdanı hiçe sayarak bölgeyi ateşe attığını belirten Erdoğan, 1967 sınırlarına dayalı bir Filistin devletinin kurulmasının bölgedeki barış için şart olduğunu ifade etti. Ayrıca, Filistin’i henüz tanımayan ülkeleri bu yönde adım atmaya davet etti.

"İsrail'e silah satışını durdurma girişimi başlattık"
Erdoğan, İsrail’e silah satışının durdurulması için Birleşmiş Milletler nezdinde girişim başlattıklarını açıkladı ve uluslararası toplumu bu konuda destek olmaya çağırdı. Konuşmasını, “Hep beraber el ele vererek coğrafyamızdaki katliamları ve gözyaşlarını bir an önce durduralım” sözleriyle tamamladı.