Erdoğan: “Terörsüz, kardeşçe bir Türkiye’yi inşa edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da gerçekleştirilen TOKİ Konutları anahtar teslimi ve toplu açılış töreninde konuştu.

GÜNDEM 26.10.2024 16:50:00 0
Erdoğan: “Terörsüz, kardeşçe bir Türkiye’yi inşa edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülderen Mahallesi'ndeki TOKİ Konutları'nda 130 bininci konut anahtar teslimi, kura çekimi ve toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, '29 bin 311 konutu teslim ediyoruz. Evine kavuşmayan hak sahibi kalmayacak. Başkalarının gündemi ne olursa olsun iktidarımızın ve ittifakımızın birinci gündemi depremzedelerimizi süratle yeni yuvalarına kavuşturmaktır.' dedi. Terörle mücadele mesajı veren Erdoğan ayrıca, 'Terörün olmadığı, şiddetin olmadığı, huzurun, demokrasinin ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz' ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:


Hürmetle selamlıyorum. Bu kararlılığınız son seçimlerde nereye gittiğinizi gösterdi. Bugün kardeşlik ve barış şehri Hatay’da önemli tören sebebi ile beraberiz. Hatay'ı alın dedik ve aldınız. Hatay gerçek belediyecilik ile tanıştı.
Hataylı kardeşlerimiz depremin yaralarını sarmaya çalışırken başkaları koltuk kapmacılık oynanıyordu. Hatay gündelik siyasetin kurbanı olmuştu. Cumhur İttifakı ile tek gündemi sizlere hizmet olacak kadro ile karşınıza çıktık.
Burası yeniden ayağa kalkacak. Hatay halkı beklentilerimizi boşa çıkarmadı. Emin ellere sayenizde teslim edildi. Cumhur İttifakı’nın gerçek belediyecilik vizyonuna inanan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Rabbim Hataylı kardeşlerimizden razı olsun. 31 Mart akşamı seçim yarışı bitmiş Hatay’a hizmet yarışı başlamıştır. Önemli olan Hatay’ın ayağa kalmasıdır. Önemli olan Hatay halkının dayanışmasıdır. Hatay belediyecilik hizmetlerinde parmakla gösterilecek. Hatay’ı çok daha güzel yerlere taşıyacağız. Hatay halkı beklentiyi boşa çıkarmadı.


Hataylı kardeşlerimizin tamamına hizmet götüreceğiz. Bizde ayrımcılık olmaz. Asıl olan milletimizin hayır duasını almaktır. Sizlere aşkla hizmet edeceğiz. 6 Şubat'ta asrın felaketini yaşadık. Dünyanın 90 ülkesinden daha geniş alanı etkiledi. 350 bin 430 konutun ihalesini gerçekleştirdik. 101 bin 254 tanesini teslim ettik. 29 bin 311 konutun daha kuralarını çekip teslim ediyoruz.
Biz bir şeyi yapacağız dersek yaparız. Şehirlerimiz ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Hatay’a yapılan yardımlar 36 milyar 150 milyonu aştı. Yeniden ayağa kalkana kadar buradan asla ayrılmayacağız.
Alt ve üst yapısı ile bu kadar çalışmayı yapmak her babayiğitin harcı değil. Bütün bu çalışmalar organizasyon yapımızı gösteriyor. Şehirleri ayağa kaldırma irademizi gösteriyor. Büyük ve güçlü Türkiye diyoruz. İddialarımızın hiçbirinden vaz geçmeyeceğiz.


Terör baronları, emperyalizmin uşakları hiçbiri Türkiye Yüzyılı ülkümüzde aramıza giremez. Türkiye çok büyük devlettir. Biz 2 bin 200 yılı aşan hafıza ile değerlendiriyoruz. Bir adım atmadan her şeyi hesaba katıyoruz. Kurulan tuzakları bozarak hedeflerimize yürüyeceğiz. Terörün olmadığı Türkiye’yi mutlaka inşa edeceğiz. Türk, Kürt, Arap demeden 85 milyon kardeşçe yaşayacağız. Terör örgütleri bizi maşa gibi kullanamayacaklar. İç cephemizi sarsamayacaklar. Kardeşliğimizi bozamayacaklar.
İran hükümetine geçmiş olsun diyorum. İsrail bölgesel savaşın fitilini ateşlemeye çalışıyor. İsrail bu kafa ile bir yere varamayacak. Allah’tan bunların kahrını bekliyoruz.

 


Bursaspor-Kütahyaspor maç sonucu

Bahçeli: "Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir."

İnegölspor, Sincan Belediyesi Ankaraspor maç sonucu

Osmangazi’de Cumhuriyet Işığında Bilim buluşması

Erdoğan: “Terörsüz, kardeşçe bir Türkiye’yi inşa edeceğiz”

Cami tuvaletinde ölü bulundu

Kılıçdaroğlu'nun Bursa ziyaretinin perde arkası

Erzincan'da iki otomobil çarpıştı, 5 kişi öldü

Marmarabirlik ürün alım fiyatlarını açıkladı

Bursa turizmi için önemli toplantı gerçekleşti

Merinos Halı, Bursa Merinos markasını bünyesine kattı

Kamusal çıkar gözetilince Demirtaş arsasındaki rant devlette ve millette kaldı

Mudanya Belediyesi işçileri mobbinge ve sefalet ücretine karşı grev başlatıyor

Bursa'da 25 ton kaçak gübre ele geçirildi

Tank Sözleşmeli Er Kander Babür şehit oldu

İnegöl'de yaya kazası: 1 ölü, ardından zincirleme kaza

Bursa'da gece kulübünde silahlı kavga kanlı bitti

Necati Erkmen'den Kanal 16'ya özel açıklamalar

Irak ve Suriye’de 18 terörist etkisiz hale getirildi

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz Ziya Gökalp’i andı

CHP İlçe Başkanı İlhami Gün'den çarpıcı tespitler

Putin: Erdoğan'ın Karadeniz'de taşımacılık önerisini inceleyeceğiz

İnegölspor - Sincan Bld. Ankaraspor maçı

Erdoğan: Türkiye'den rahatsızlık duyanları başarılarımızla daha fazla rahatsız edeceğiz

31 ilde düzenlenen "Gürz-20" operasyonlarında 176 terör şüphelisi yakalandı

Bakan Şimşek, Washington'da Türkiye ekonomisini değerlendirdi

Bursa’da 42 kiloluk dev uyuşturucu operasyonu

Özdemir Keskinkılıç hayatını kaybetti

Bursa Uludağ Üniversitesi 50. yılını kutladı

İnegöl’ün yeni meydanı 29 Ekim’de kullanıma açılıyor

Yükleniyor