ERDOĞAN´DAN PUTİN´E ´KIRMIZI´ ELEŞTİRİ

?İNSANLIK BUNU DA GÖRDÜ?

SİYASET 24.10.2015 18:47:38 0
/kanal16.com.tr/2015-10/24/184811904b.mp4
ERDOĞAN´DAN PUTİN´E ´KIRMIZI´ ELEŞTİRİ

 

Gaziantep´e eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi binasında düzenlenen 2015-2016 eğitim-öğretim yılı akademik yılı açılışı programına katıldı.

Rusya´daki Putin-Esad görüşmesini değerlendiren Erdoğan, ?Düşünebiliyor musunuz, 370 bin insanın kanına giren bir kişiyi, kırmızı hali ile karşılamanın devletler arası diplomaside yeri olabilir mi? Maalesef insanlık bunu da gördü. Görüşmelerimizde farklı konuşup daha sonra farklı uygulamalara girenleri de gördük. Aynı şeyi Kuzey Suriye´deki gelişmelerde görüyoruz. Bakın şu anda Tel Abyad´da hemen bir kanton ilan etme olayı var. Kanton ilan ederken acaba orada sadece terör örgütü mensuplarının dışında, sivil vatandaş olarak kim var? Sivil vatandaş olarak sadece orada yüzde 90 Arap, yüzde 5 gibi Türkmen var. Diğeri onlar, ama buna rağmen orayı kanton ilan edebiliyorlar. Dert tamamen Kuzey Suriye´yi ele geçirmek. Şu an buradan açık söylüyorum. Biz Kuzey Suriye´yi bunların yaptıkları planlamaya asla kurban etmeyeceğiz. Zira bu bizim için tehdit oluşturmaktadır. Dolaysıyla bu tehdide Türkiye olarak ´evet´ dememiz mümkün değildir. Bu Tel Abyad´da da böyledir. Bu Celabrus´ta da böyledir. Azzaz´da da böyledir. Diğer bölgelerde de böyledir. İşte Kobani ile yapılanı gördünüz. Kobani´de yapılan neydi? Aynıydı. Bu insanlar kaçtığı zaman kime sığındılar? Türkiye´ye, bu millete sığındılar. Bunca insanı aldık misafir ettik. Hangi ırktandır dedik mi? Hayır kapımızı açtık. Çünkü ölümden, bombalardan kaçan insanlara kapımızı açmak suretiyle insani ve vicdani görevimizi yaptık. Fakat bütün bunlara rağmen biz, şuna inanıyoruz. Allah kimseyi vatanından, evinden ayrı koymasın. Bu konuda her türlü gayreti gösteriyoruz. Göstermeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki yakında somut neticeler almaya başlayacağız. Aksi takdirde bu sorun sadece bizim değil, tüm Avrupa ve dünyanın meselesi haline dönüşecektir.

Bize gelip ´size çok teşekkür ediyoruz. Siz bu işi çok başarılı götürüyorsunuz. Şu anda 2.5 milyon insanı ülkenizde barındırıyorsunuz. Şu kadar harcama yaptınız, size bugüne kadar yardımcı olamadık. Ama sonra sizlere yardımcı olmamız lazım.´ Tamam da hep laf var. Uygulamaya gelince hiçbir şey yok. Bakın 8 milyar dolar bizim yaptığımız harcama kamplarda. Kampların dışındakileri söylemiyorum. Birde İstanbul´da 500 bine yakın Suriyeli mülteci var. Belediyeler ve STK´larla altından kalkmaya çalışıyoruz. Ama batı ne yapıyor? Kapısını kapatıyor. ´Almam´ diyor. Denizde boğuluyorlar, ´bırakın boğulsun´ diyor. Ama bizim oralarda tüm sahil güvenlik botlarımız, boğulmak üzere olanları gidip kurtarıyor, alıp ülkemize getiriyor. Yeni yedirip içirip ülkesine gönderiyor. Biz buyuz. Bizim vicdanımızın gereği bu. İnsanlık anlayışımız bu. İnancımızın gereği de bu. Biz bunları yapıyoruz. Ve şu anda 5 yıldır ülkemizde misafir ettiğimiz insana karşılık, işte batıda şu anda 200-220 bin civarında mülteci var. Bundan dolayı hepsi telaştalar. Paniğe kapıldılar. Kendileri ile Belçika´da yaptığımız görüşmede ´Bizler Türkiye´ye yardımcı olmak zorundayız´ demeye başladılar? diye konu


TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

Doğancı ve Nilüfer barajları 10 yıl sonra doluluk rekoru kırdı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

UEFA’dan Halil Umut Meler’e görev

Bursa’nın coğrafi zenginlikleri güç birliğiyle değerini buluyor

Bursa'da sevgilisiyle tartışan genç kız bıçakla saldırdı

TL Eylül 2021'den bu yana en değerli seviyesine çıktı

31 Mart seçimlerinin kesin sonuçları belli oldu

BUÜ’den üniversite-sanayi işbirliğine yeni halka

Kocaeli'de dehşet! Sürü halinde başıboş köpekler yavru köpeği ve kediyi parçaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biri"

Gaziantep'te TIR ile minibüs çarpıştı: 8 kişi hayatını kaybetti

Bursa’da kamyon altında kalarak hayatını kaybeden kadın toprağa verildi

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa 355 milyonluk ceza

Otomotiv ihracatı Nisan ayında yüzde 2 arttı

Bursa Şehir Hastanesi, ’Anne dostu hastane’ oldu

Diyanet 2024 kurban kesim bedelini açıkladı! yurt içi 11.750 TL, yurt dışı 4.750 TL!

Prof. Dr. Kuzu: Hava kirliliğinin asıl nedeni trafik!

Trafik kazalarında can kaybı artıyor! 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor

Numara taşıma rekoru kırıldı! 180 milyondan fazla numara taşındı!

Gürsu Belediyesi kadın çalıştayına hazırlanıyor

Akaryakıta müjde: Benzin ve motorine 1.5 TL indirim geliyor

Kütüphane müdavimleri ödüllerine kavuştu

Dünyanın en büyüğü Kyzikos’ta

Minik öğrenciler ilk namazlarını kılıp seccadelerini aldı

Eşrefoğlu Rumi vefatının 555. yılında İznik’te anıldı

Bursa’da tehlikeli yolculuk

Bu çiçeği koparmanın cezası 387 bin 141 TL

Sibergöz-38 operasyonu: 51 dolandırıcı yakalandı! 62 milyon lira ele geçirildi!

İnegöl'de piyano yıldızları sahne aldı

Yükleniyor