Tarih: 20.02.2024 15:28

Erdoğan'dan Danıştay'a tepki: "Tartışmalı kararlarda kesinlik olmalı"

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni"nde yaptığı açıklamada Danıştay'ın FETÖ'den ihraç edilen hakimler hakkında verdiği karara tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargının önemini vurgulayarak, adaletin olmadığı bir toplumun kısa sürede yıkılacağını söyledi. Erdoğan, 4 temel önceliklerinden birinin adalet olduğunu ve yargı reformuna büyük önem verdiklerini belirtti.

Erdoğan, Danıştay'ın FETÖ'den ihraç edilen hakimler hakkında verdiği kararı "tartışmalı" olarak nitelendirerek, "Yüksek yargıda ihtilafı gidermek zorundayız. Tartışmalı kararlarda bazı hususların daha kesin bir şekilde ortaya konulmasının şart olduğuna işaret ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek yargı kurumları arasındaki hiyerarşinin belirlenmesi gerektiğini ve bu konudaki sorunun giderilmesi için çalışacaklarını söyledi.

Erdoğan, yargıdaki sorunları çözmek için 8. Yargı Paketi'ni hazırladıklarını ve bu paketin yakın zamanda Meclis'e sunulacağını da açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —