ERTUĞRULGAZİ DERNEĞİ`NDEN ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

GECEDE ÇANAKKALE ZAFERİNİN ÖNEMİ ANLATILDI

ERTUĞRULGAZİ DERNEĞİ`NDEN ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ
DÜNYA 19.03.2009 23:50:07 0

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve yaşatma Derneği tarafından Çanakkale Zaferinin 94. yıldönümü nedeniyle dün akşam Alyans Düğün salonunda Çanakkale Şehitlerini anma gecesi düzenlendi.

 

Geceye İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak parti Belediye Meclis üyesi adayları, siyasi partilerin belediye başkan adayları, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Gecede ilk konuşmayı yapan Ertuğrulgazi Derneği Başkanı serhat Kutlu, ülkemizin çıkarlarını korumak için vatan toprağının bir ve bütün olduğunu gösteren sehitlerin torunları olarak bırakılmış olan vatan emanetini gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak için elimizin gelen her şeyi yapmak gerektiğini söyledi

 

 

Ertuğrulgazi Derneği Gençlik Kolları Başkanı Cihan Demirtaş ise,  Çanakkale zaferi başta türk milletinin olmak üzere dünyanın kaderini değiştirmiştir diyerek Vatanımız için canlarının ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle anıyoruz dedi.

 

 

Gecenin konuşmacısı İstanbul Türk Ocağı 2. Başkanı Atilla yayım ise,  1. dünya savaşı ve Çanakkale zaferinin tarihi sürecini, Türk ve Dünya tarihindeki önemini anlattı