Esenyurt Belediyesi afetlere karşı hazırlıklarını sürdürüyor

Esenyurt Belediyesi afetlere karşı hazırlıklarını sürdürüyor

GÜNDEM 27.04.2025 15:31:42 0
Esenyurt Belediyesi afetlere karşı hazırlıklarını sürdürüyor
Esenyurt Belediyesi, yaşanabilecek afetlere karşı hem teknik altyapı hem de toplumsal farkındalık açısından örnek teşkil edecek kapsamlı bir hazırlık süreci yürütüyor. Belediye, donanımlı arama kurtarma araçları, eğitimli personeli ve ilçe genelinde sürdürdüğü afet bilinci çalışmalarıyla dikkat çekiyor.
Esenyurt Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yürüttüğü afet bilinci eğitimleri çerçevesinde afet durumlarına karşı hem teknik altyapı hem de toplumsal farkındalık açısından örnek teşkil edecek kapsamlı bir hazırlık süreci yürütülüyor. Hazırlık süresinde şimdiye kadar 127 binden fazla kişi bilinçlendirildi. İlçedeki tüm devlet okulları, 15 özel okul ve 112 sivil toplum kuruluşunda verilen eğitimlerle 155 bin 725 öğrenci ve öğretmene afet farkındalığı kazandırıldı. Ayrıca sanayi tesisleri ve fabrikaların talebiyle çalışanlara yönelik tahliye tatbikatları da düzenleniyor.

7 deprem konteyneri ve 74 kişilik profesyonel arama kurtarma ekibi göreve hazır
Esenyurt Belediyesi envanterinde bulunan 7 deprem konteyneri, iki tam donanımlı arama kurtarma aracı ve jeneratör, kırıcı, delici, kaldırıcı gibi ekipmanlar, 74 kişilik profesyonel arama kurtarma ekibi tarafından kullanıma hazır şekilde bekletiliyor. Bu ekipmanlar düzenli bakım ve onarımdan geçirilerek, her an görev yapabilecek durumda tutuluyor.

Eşyalar sabitleniyor, can güvenliği artırılıyor
Deprem anında yaşanabilecek eşya devrilme risklerine karşı belediye çalışma başlattı. Öncelikle kamu binalarındaki tehlike arz eden eşyalar sabitlenirken, ilçede yaşayan yaşlı ve engelli bireylerin evlerinde de talep doğrultusunda sabitleme işlemleri gerçekleştiriliyor. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören bu uygulama, ev güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Mahalle Afet Gönüllüleri Projesi hayata geçirildi
Toplumsal dayanışmayı artırmak amacıyla başlatılan Mahalle Afet Gönüllüleri projesiyle gönüllüler, 5 gün süren teorik ve uygulamalı eğitimlerle afet anında görev alacak şekilde eğitiliyor. Bu gönüllüler, mahallelerinde ilk müdahaleyi yapabilecek bilgi ve donanıma sahip hale getiriliyor.
Belediyenin afet bilinci eğitimlerinde evde tehlike avı yapılması, afet çantasının hazırlanması, yangın söndürücü temini, su stoku bulundurulması gibi hayati öneme sahip bilgiler veriliyor. Ailelerin ayda bir tatbikat yapmaları ve acil toplanma alanlarını belirlemeleri tavsiye ediliyor.

"Her afet bizim için bir uyarı niteliğinde"
Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Lojistik Sorumlusu Rıdvan Tüel yaptığı açıklamada, afetlere karşı her daim hazır olduklarını vurgulayarak, "Ekiplerimiz 7/24 görev başında. Araçlarımız ve ekipmanlarımızla birlikte anında müdahaleye hazırız. Her afet bizim için bir uyarı niteliğinde ve eksiklerimizi görüp hızla tamamlamamıza olanak tanıyor" dedi.

Kadıköy’de balkon çöktü, bina tedbiren boşaltıldı

Dere kenarında çıkan kavgada biri emekli polis, iki kişi silahla vurularak yaralandı

Kendisine kurşun yağdıran kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi: Galatasaray: 81 - Aliağa Petkimspor: 86

Burak Gören: "Aldığımız galibiyetten dolayı mutluyum"

Yunus Akgün: "İnşallah Kayserispor maçında şampiyon oluruz"

Victor Osimhen: "Şampiyonluk yolunda bu puanlar çok önemli"

İstanbul’daki St. Antuan Kilisesi’nde Papa Franciscus için ayin düzenlendi

Lucas Torreira’dan üst üste 3 maçta gol

Alvaro Morata bu sezonki gol sayısını 5’e çıkardı

Trendyol Süper Lig: Eyüpspor: 1 - Galatasaray: 5 (Maç sonucu)

Kaan Ayhan 3 maç sonra sahada

Victor Osimhen en golcü sezonunu tekrarladı

Galatasaray’da galibiyet 3’lüsü Alvaro Morata’dan

Okan Buruk, Süper Lig’de 3. kez ’dalya’ dedi

Roland Sallai, bu sezon 6. golünü attı

Galatasaray galibiyet serisini 5’e çıkardı

Edremit’te aracın içinde sıkışan yavru kedi kurtarıldı

Liverpool, Premier Lig’de şampiyonluğunu ilan etti

Bursa Amatör maçında skandal

Özgür Özel: "İmamoğlu’nun bütün programlarına bakın, o çanta jammer çantası"

Trendyol Süper Lig: Eyüpspor: 0 - Galatasaray: 1 (İlk yarı)

Maltepe’de petshop görünümlü depoda 100 kilo uyuşturucu ele geçirildi

İstanbul’da 8 ilçede eş zamanlı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Galatasaray’da 3 değişiklik

İsmet Taşdemir: "İstenmediğimi hissedersem kalmam"

Trendyol Süper Lig: Eyüpspor: 0 - Galatasaray: 0 (Maç devam ediyor)

Yalçın Koşukavak: "Galibiyete seviniyorum ama birkaç maç daha var"

Sakaryaspor-Erzurumspor maçının ardından

Bandırmaspor - Esenler Erokspor maçının ardından

Yükleniyor