Esenyurt Belediyesi Engelsiz Kafe hizmete açıldı

Esenyurt Belediyesi Engelsiz Kafe hizmete açıldı

GÜNDEM 4.05.2025 15:06:35 0
Esenyurt Belediyesi Engelsiz Kafe hizmete açıldı
Esenyurt Belediyesi’nin engelli bireylerin istihdamını ve toplumsal yaşama katılımını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği Engelsiz Kafe, Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde hizmete açıldı. Haftanın 7 günü uygun fiyatlarla hizmet verecek olan kafe, engelli bireylerin istihdam edildiği örnek bir sosyal sorumluluk projesi olarak büyük beğeni topladı.
Esenyurt Belediyesi, engelli bireylerin istihdamını ve toplumsal yaşama katılımını teşvik eden önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde kurulan Engelsiz Kafe, Esenyurt Belediyesi At Çiftliği içerisinde kapılarını vatandaşlara açtı. Haftanın 7 günü uygun fiyatlarla hizmet verecek olan kafe, engelli bireylerin istihdam edildiği örnek bir sosyal sorumluluk projesi olarak büyük beğeni topladı. Özel bireyleri ilk iş günlerinde yalnız bırakmayan Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’a Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar ve İçişleri Bakanlığı Müşaviri Esma Ersin de eşlik etti. Gençler konuklarını güler yüzleri ve misafirperverlikleriyle karşılarken, etkinlikte duygusal anlar yaşandı. Kafede görev alan personelin disiplinli çalışmaları ve güler yüzlü ev sahipliği ise davetlilerden tam not aldı. Ziyaretin sonunda Başkan Vekili Aksoy, gençlere teşekkür ederek, çeşitli hediyeler takdim etti.

"Örnek bir istihdam modeli uyguluyoruz"
Özel bireylerin hayatın her alanında var olması gerektiğini belirten Başkan Vekili Can Aksoy, "Buradaki gençlerimiz hem çalışarak özgüven kazanıyor hem de toplumsal hayata katılım konusunda güçlü bir mesaj veriyor. Engelsiz Kafe, sadece bir sosyal alan değil; aynı zamanda örnek bir istihdam modeli. Esenyurt Belediyesi olarak bu tür projeleri her zaman desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

"Bizler için çok büyük mutluluk"
Etkinliğe katılan veliler de projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kızının ilk iş gününde yanında olan anne Ayşe Yılmaz, "Bugün burada belediye başkanımızla tanışma fırsatı bulduk. Çocuklarımız için çok anlamlı bir gün oldu. Kızımın burada görev alarak çalışma hayatına adım atması bizler için büyük bir mutluluk. Bu hayalimize vesile olan Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

Konya’da bir binanın 3’üncü katında patlama ve ardından yangın: 12 yaralı (2)

Konya’da bir binanın 3’üncü katında patlama ve ardından yangın: 4 yaralı

Sultangazi’de ormanlık alanda korkutan yangın

İstanbul - Özel'e saldıran Selçuk Tengioğlu'nun saldırıdan önce konakladığı oteldeki görüntüleri ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldırıda bulunan şahsın saldırıdan önceki görüntüleri ortaya çıktı

Gaziosmanpaşa’da husumetlisinden kaçarak kafeye saklanan genç, silahlı saldırıda yaralandı

Kocaeli’de 397 bin sentetik ecza hap ele geçirildi; 1 kişi tutuklandı

Özel: CHP böyle bir provokasyonla geri adım attırılacak bir parti değil

Gedson Fernandes'e lazer tutan taraftar gözaltına alındı

D-100 Karayolu'nda iki motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı… Annenin feryadı yürek dağladı

İstanbul - Gaziosmanpaşa'da sokakta husumetlileri ile karşılaştı; sığındığı kafede vuruldu

D-100 kara yolunda elektrikli bisiklet ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Hatay’daki Hıdırellez etkinliğinde İspanyol müzik grubu BGKO coşkusu

Narkotik köpeği tepki verdi, klimaların arasından binlerce uyuşturucu çıktı

Çalıntı motosikletle polisten kaçan 2 kişi, kaza yapınca yakalandı

Düğün konvoyundaki araçları yoldan kaldıran polis, davet üzerine halaya katıldı

İstanbul - Tramvayda kadınların yer tartışması küfürlü kavgaya dönüştü

İstanbul - Sultangazi'de sadaka kutusu hırsızlığı güvenlik kamerasında

Pazaryeri’nde çarpışan otomobillerden biri takla attı: 1 yaralı

2025 CEV Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon Imoco Conegliano oldu

Otomobille çarpışan motosikletli yaralandı: Kaza anı kamerada

Çorum'da traktör altında kalan sürücü öldü

Çorum’da kaza: 4 yaralı

İstanbul - İstanbul Valiliği'nden, 'Özgür Özel'in makam aracı otoparka alınmadı' iddiası hakkında açıklama

Adana Demirspor - Göztepe maçının ardından

Kocaelispor’da kutlama programı ve bilet fiyatları açıklandı

İstanbul Valiliği, "Özgür Özel’in makam aracı kapalı otoparka alınmadı" iddialarını yalanladı

Beşiktaş yenilgisi sonrası Fenerbahçeli taraftarlar büyük üzüntü yaşadı

Çağlar Söyüncü, cezalı duruma düştü

Gedson Fernandes büyük maçları boş geçmiyor!

Yükleniyor