Esgin: "Mutant virüse karşı tedbirlere titizlikle uyalım"

Korona virüs ile mücadelede en etkili silahın aşı olduğunu belirten Milletvekili Mustafa Esgin, Türkiye'nin aşılama sürecinde dünyanın ilk altı ülkesi arasında yer aldığını söyledi.

POLİTİKA 15.04.2021 12:55:00 0
Esgin:

 TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, mutant virüsle vaka sayılarının hızla arttığına ve tüm dünyada üçüncü pik yaşandığına dikkat çekerek, "Salgının yayılımın hızını önlemek, kurallara titizlikle uyarak mümkün olacaktır" dedi.   


 Aşı olanların hastalığa yakalanma, yakalansa bile hastaneye veya yoğun bakıma yatma oranlarını azalttığını belirten Esgin, "Buna rağmen aşılama grupları içerisinde ne yazık ki yüzde 30'lara varan aşı yaptırmama oranını mutlaka azaltmalıyız ve aşımızı yaptırma bilincini ortaya koymalıyız" dedi. 


  TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, şunları söyledi: 
  "Korona virüs salgını tüm dünyada ne yazık ki düşünülenden daha uzun bir süredir etkisini sürdürmektedir. Mutant virüs, üçüncü pik olarak nitelendirebileceğimiz dünyada yeni vaka artışlarının nedeni olarak ortaya çıkmıştır. Devlet millet el ele savaşarak salgına karşı mücadelemizi başarıya ulaştırabileceğimiz ortadadır. Salgına karşı en etkili silahımız aşılamada, tüm dünyada tedarik sorunları yaşanırken, Türkiye dünyanın ilk altı ülkesi arasında yer almaktadır. Yaş ve risk gruplarına göre şeffaf ve adil bir aşılama sürecini hem de vatandaşımıza aşı seçeneği sunmak suretiyle sürdürmekteyiz. Şimdi tam burada; iki noktaya temas etmek istiyorum: Birincisi aşılama grupları içerisinde ne yazık ki yüzde 30'lara varan aşı yaptırmama oranını mutlaka azaltmalıyız ve aşımızı yaptırma bilincini ortaya koymalıyız. Çünkü aşı olanların hastalığa yakalanma, hastalığa yakalansa bile hastaneye ve yoğun bakıma yatma oranlarını çok azalttığı bilinmektedir. İkincisi vaka artış oranlarının yeni bir zirve yaptığı bu dönemde, önlemlere her zamankinden daha fazla dikkat etmeliyiz. Sağlığımızı tehdit eden Korona virüs salgınının yayılım hızını önlemek, kurallara titizlikle uyarak mümkün olacaktır. İçişleri Bakanlığımızca yayınlanan Kısmi Kapanma tedbirlerine uyarak yeni normalleşme sürecini başlatmak hepimizin elinde. Hepimiz çok bunaldık ama başka çaremiz yok. Her can bizim canımız. Birlikte başaracağız." 

Abdulkadir Uraloğlu: Kara yollarında 58 bin 246 levha kaldırıldı

Başkan Özdemir: Nilüfer’i tiyatronun kalbi yapacağız

Arabesk’in efsanesi Ferdi Tayfur vefatının 1. yılında anıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazartesi günü Trump ile görüşeceğim

Bursa’da çocuklar karın keyfini çıkardı

Bursa’nın kayıp milletvekilleri ve siyasetçileri

Başkan Erkan Aydın'dan Yağız Efe'ye destek çağrısı!

Osmangazi'den buzlanmaya karşı yoğun önlem

ABD Başkanı Trump'tan İran'a tehdit!

BTSO’nun UR-GE Gücü Bursa’yı Küresel Pazarlara Taşıyor

Başkan Erkan Aydın'dan Bursaspor'a güçlü destek!

Yalova'da Deaş operasyonu: 26 tutuklama

Bursa’da buzlanma kazaya neden oldu: 1 yaralı

Büyükşehir patili dostların yanında

Valilik açıkladı: Bursa'da yarın okullar tatil!

Bursa Emniyeti’nden yılbaşı için önemli iletişim listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Ekonomide olumlu sonuçları görüyoruz

Cevdet Yılmaz: 2026'da programımızı kararlılıkla uygulayacağız

Başkan Erkan Aydın yılın son nikahını kıydı

Devlet Bahçeli: DEAŞ'ın kanlı provokasyonları dikkatle takip edilmeli

BTSO seçim süreci ısınıyor

Gazeteci Ercan Akyıldız’ın acı günü

Bursa'da zehir tacirlerine darbe!

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor

BTSO Başkanı İbrahim Burkay 2030 vizyonunu açıkladı

Başkan Şadi Özdemir’den Nilüfer için 2026 vizyonu

Bursa Valiliği'nden buzlanma ve don uyarısı

Bursa'da genç bir adam köprü altında ölü bulundu

UEDAŞ yeni yıla kesintisiz enerji mesaisiyle giriyor

Bursa Büyükşehir yeni yıla hazır

Yükleniyor