Esgin: "Mutant virüse karşı tedbirlere titizlikle uyalım"

Korona virüs ile mücadelede en etkili silahın aşı olduğunu belirten Milletvekili Mustafa Esgin, Türkiye'nin aşılama sürecinde dünyanın ilk altı ülkesi arasında yer aldığını söyledi.

POLİTİKA 15.04.2021 12:55:00 0
Esgin:

 TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, mutant virüsle vaka sayılarının hızla arttığına ve tüm dünyada üçüncü pik yaşandığına dikkat çekerek, "Salgının yayılımın hızını önlemek, kurallara titizlikle uyarak mümkün olacaktır" dedi.   


 Aşı olanların hastalığa yakalanma, yakalansa bile hastaneye veya yoğun bakıma yatma oranlarını azalttığını belirten Esgin, "Buna rağmen aşılama grupları içerisinde ne yazık ki yüzde 30'lara varan aşı yaptırmama oranını mutlaka azaltmalıyız ve aşımızı yaptırma bilincini ortaya koymalıyız" dedi. 


  TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, şunları söyledi: 
  "Korona virüs salgını tüm dünyada ne yazık ki düşünülenden daha uzun bir süredir etkisini sürdürmektedir. Mutant virüs, üçüncü pik olarak nitelendirebileceğimiz dünyada yeni vaka artışlarının nedeni olarak ortaya çıkmıştır. Devlet millet el ele savaşarak salgına karşı mücadelemizi başarıya ulaştırabileceğimiz ortadadır. Salgına karşı en etkili silahımız aşılamada, tüm dünyada tedarik sorunları yaşanırken, Türkiye dünyanın ilk altı ülkesi arasında yer almaktadır. Yaş ve risk gruplarına göre şeffaf ve adil bir aşılama sürecini hem de vatandaşımıza aşı seçeneği sunmak suretiyle sürdürmekteyiz. Şimdi tam burada; iki noktaya temas etmek istiyorum: Birincisi aşılama grupları içerisinde ne yazık ki yüzde 30'lara varan aşı yaptırmama oranını mutlaka azaltmalıyız ve aşımızı yaptırma bilincini ortaya koymalıyız. Çünkü aşı olanların hastalığa yakalanma, hastalığa yakalansa bile hastaneye ve yoğun bakıma yatma oranlarını çok azalttığı bilinmektedir. İkincisi vaka artış oranlarının yeni bir zirve yaptığı bu dönemde, önlemlere her zamankinden daha fazla dikkat etmeliyiz. Sağlığımızı tehdit eden Korona virüs salgınının yayılım hızını önlemek, kurallara titizlikle uyarak mümkün olacaktır. İçişleri Bakanlığımızca yayınlanan Kısmi Kapanma tedbirlerine uyarak yeni normalleşme sürecini başlatmak hepimizin elinde. Hepimiz çok bunaldık ama başka çaremiz yok. Her can bizim canımız. Birlikte başaracağız." 

OnlyFans operasyonu: 17 kişi tutuklandı

Büyükşehir'den üreticiye 3 bin 400 kovan desteği

Başkan Aydın’dan Kükürtlü’ye çifte yatırım

Osmanlı ve Anadolu mutfağı Bursa’da yeniden hayat buluyor: Afize kapılarını açıyor

Remm Karadeniz Pide Nilüfer'de yeni şubesini açtı

Bursa’da hatimle teravih kılınacak camiler açıklandı

İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi

Nilüfer'de ramazan sokağı kapılarını açıyor

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Yıldırım Belediyesi'nden gençlere akademik destek

İnegöl’de akıma kapılarak 2’nci kattan düşen işçi ağır yaralandı

Bursa'da hatalı sollama can aldı!

Bursa’da korkutan yangın: Ev küle döndü

Mezopotamya’nın kadim ezgileri Kestel’de yankılandı

Osmangazi’den çocuklara yeşil-beyaz sürpriz

Türk tenisi Bursa’da zirve yaptı

Türk mobilyası için ABD pazarı yeni sıçrama alanı olacak!

Kredi kartı limitlerinde yeni dönem başladı

İnegöl'de alkollü bisiklet sürücüsüne 11 bin TL ceza

AK Parti Bursa’da 63. İl Danışma Meclisi coşkusu

CHP'den kanun teklifi: Memura yılda 2 kez asgari ücret ikramiyesi

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Beyoğlu’nda 5’inci kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

Sevgililer günü diye 112’yi arayıp pasta istedi, cezayı yedi

Türk Bayrağı’na hassasiyet ödülsüz kalmadı

Koza Han’da tahliyeye yargı freni

Nilüfer’den çevre için elektronik atık hamlesi

İnegöl’de açılışa özel 100tl kampanyasında izdiham oluştu

Kent Akademisi’nden LÖSEV’e sevgi bağışı

Sevgililer Günü’nde Bursaspor’a koştular

Yükleniyor