Eşinin saldırıya uğradığını polis telsizinden öğrendi

İstanbul Ümraniye’de Dudullu Polis Merkezi’nde görev başında şehit olan 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz, eşinin şehit düştüğünü görevde olduğu sırada telsizden duyduğunu anlattı.

Eşinin saldırıya uğradığını polis telsizinden öğrendi
Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 27.09.2024 12:53:00 0

Polis memuru Şeyda Yılmaz, motosiklet hırsızlığı suçundan gözaltına alınan ve 26 ayrı suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti’nin kaçmaya çalıştığı sırada yaşanan arbedede, zanlının silahla ateş etmesi sonucu şehit olmuştu. Olayın ardından Sivas’taki baba evinde taziye ziyaretleri aralıksız devam ediyor.



Taziyeleri kabul eden polis eşi Semih Yılmaz, yaşadığı zorlu süreci ve acısını dile getirdi: "Sözün bittiği yerdeyiz. Olayın yaşandığı andan itibaren büyük bir boşluk içerisindeyiz. Tüm ülke yanımızda oldu, arayıp destek veren, dualarını eksik etmeyen herkese teşekkür ediyorum. Vatan sağ olsun."

“BAŞIMDAN KAYNAR SULAR DÖKÜLDÜ”

Semih Yılmaz, olay günü kendisinin de görevde olduğunu ve eşinin vurulduğunu telsizden öğrendiğini şu sözlerle ifade etti: "Aynı vardiyada çalışıyorduk. Saat 22.00 civarında telsizden, Dudullu Polis Merkezi’nde bir polis memurunun yaralandığı anonsunu duydum. Hemen eşimi aradım ama açmadı. İçim sıkıldı, silah arkadaşlarıma beni olay yerine götürmelerini söyledim. Yolda, bir arkadaşım, ‘kardeşim, vurulan senin eşinmiş’ dedi. O an başımdan kaynar sular döküldü."

Yılmaz, hastaneye gittiklerinde eşinin çoktan şehit olduğunu öğrendiğini anlattı: "Hastanede de hep yanımda silah arkadaşlarım vardı. Müdürlerimiz geldi, dualar ettik. Şehit olmayı çok istediğini biliyordum. Bunu aramızda birkaç kez konuşmuştuk. Önce ben olayım, sonra sen olursun derdik. Ne yazık ki o, şehit oldu."

"BAŞKA AİLERLERİN CANI YANMASIN"

Acılı eş, zanlının cezalandırılacağına olan inancını dile getirirken, başkalarının aynı acıyı yaşamaması için çağrıda bulundu: “Devletimizin gereğini yapacağına inanıyorum. Ancak ülke olarak hepimiz çok sinirliyiz. Daha fazla Şeyda’lar şehit olmasın, başka ailelerin canı yanmasın. Suç makinelerine karşı daha dikkatli olunmasını istiyorum.”