Tarih: 08.05.2017 12:08

ESKİ BÜROKRATLARIN DAVASI DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

Bursa´da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Vergi Dairesi eski Başkanı İbrahim Saydam´ın yargılanmalarına, Bursa 2. Ağır ceza mahkemesinde devam ediliyor.

Savcılık soruşturması sonunda tutuklu sanıklarla birlikte Kemal Bayraktar, Ahmet Münir Acar ve Yüksel Yaşar hakkında ´silahlı terör örgütü kurma veya yönetme´, ´silahlı terör örgütüne üye olma´ ve ´örgüte finansman sağlamak´ suçundan 35´er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

 

Sanıkların yargılanmasına 4 Nisan´da başlandı. Kocaeli Kandıra T Tıpı Cezaevi´nde tutuklu bulunan Ali Osman Kahya, Atilla Gülsar ve İbrahim Saydam ile Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi´nde kalan Faruk Öztürk ve Yusuf Ziya Leventoğlu, ile tutuksuz sanıklar duruşmada hazır bulundu.

 

Mahkemede ifade veren eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Eski İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Leventoğlu, Vergi Dairesi eski Başkanı İbrahim Saydam ve Faruk Öztürk, haklarındaki iddiaları kabul etmemişti.

 

Mahkeme heyeti, kimlik tesbiti ve iddianamenin okunmasının ardından duruşmayı erteledi. Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma ve örgüte finansman sağlamak suçundan yargılanan sanıklar, bugün hakim karşısına çıkıyor.

 

 


/kanal16haber.com/2017-5/8/154646148b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —