Eski Milli Eğitim Bakanı hayatını kaybetti

Eski Milli Eğitim Bakanı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kurucusu ve Marmara Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Orhan Oğuz yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 19.10.2021 23:14:00 0
Eski Milli Eğitim Bakanı hayatını kaybetti

Prof. Dr. Orhan Oğuz için ilk tören, yarın, saat 13.00’te, Marmara Üniversitesi’nde düzenlenecek. Törenin ardından Prof. Dr. Oğuz için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde, ikindi namazını müteakiben cenaze namazı kılınacak.

Prof. Dr. Orhan Oğuz için ikinci tören ise 21 Ekim Perşembe günü, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde, saat 11.00’de düzenlenecek. Törenin ardından Prof. Dr. Orhan Oğuz, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Mezarlığı’na defnedilecek.

PROF. DR. ORHAN OĞUZ KİMDİR?

Eskişehir’de, 1924 yılında dünyaya gelen Prof. Dr. Orhan Oğuz, ilk, orta ve lise eğitimini burada bitirdi. Yükseköğrenimini İstanbul’da Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu’nda tamamlayan Prof. Dr. Oğuz, daha sonra Fransa’ya gitti. Paris’teki Sorbone Üniversitesi’nde hukuk doktorası yapan Oğuz, 1950 yılında yurda döndü. Meslek yaşamına, İzmir Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu’nda iktisat ve maliye dersleri vererek başladı. 1951-1955 yılları arasında Afganistan’ın Kabil Üniversitesi’nde 4 yıl öğretim üyeliği yapan Oğuz, akademik kariyerini sürdürdüğü İzmir’den Eskişehir’e gelerek 1958 yılında Anadolu Üniversitesi’nin temelini oluşturan Eskişehir İktisadi ve İdari İlimler Akademisi’ni kurdu.

Toplam 11 yıl burada görev yapan Oğuz, 1969 yılında Akademi Başkanlığı’ndan ayrıldı. 1969 yılında Eskişehir Milletvekili olarak TBMM’ye giren Oğuz, Demirel Kabinesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı yaptı.

Prof. Dr. Orhan Oğuz’un bakanlığı 12 Mart 1971 tarihinde tamamlandı. Bundan sonraki hizmetlerini parlamentoda 1977 yılına kadar sürdüren Oğuz, 1978 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Başkanlığı’na seçildi. 1982 yılında İİTİ Akademisi Marmara Üniversitesi’ne, Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi de Anadolu Üniversitesi’ne dönüştü. Marmara Üniversitesi’nin kurulma görevi, kurucu rektör olarak Prof. Dr. Orhan Oğuz’a verildi.

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

CHP Nilüfer’de Ramazan coşkusu

Şirketlerin Sessiz Kahramanı: Varlık Yönetimi -ServiX

Yıldırım’da Çanakkale ruhu tiyatroyla canlandı

İBB davası tartışma sebebiyle ertelendi

Savaş petrol ve Türkiye’nin Sisifos ekonomisi

Bursa’da kaçak göçmen operasyonu: 14 kişi yakalandı

Osmangazi’de Çanakkale ruhu yüreklere işlendi

Bursa’da otomobil takla attı, şans eseri yaralanan olmadı

Başkan Burkay: TEKNOSAB Lojistik Teknopark stratejik üs olacak

Bozbey’den sahurda tahinli pide ikramı

Bursa'da bayram öncesi otobüs terminallerinde sıkı denetim

İnegölspor hocasıyla yollarını ayırdı

Bursa’da çiftlik yangını: 580 kanatlı hayvan telef oldu

Bursa’da elektrik direğinde feci ölüm

Bozbey iftar sofrasında vatandaşlarla buluştu

Yıldırım’da Ramazan denetimleri sıklaştırıldı

İnegöl yolunda facia saniyelerle atlatıldı

İznik’teki ölümcül kaza kameraya yansıdı

Özgür Özel: Türkiye'yi AB'nin tam üyesi yapacağız!

Savaşın bitmesi için İran'ın iki şartı var!

Nilüfer'de Tohum Takas Şenliği’nde 15 bin paket tohum dağıtıldı

Yıldırım Belediyesi’nden LGS desteği

Baykar'ın sınıfının en büyük kamikaze İHA’sı K2 testleri tamamladı!

Yükleniyor

loading