ESNAF VE SANATKARA HÜKÜMETTEN MÜJDELİ HABER

SSK VE BAĞ-KUR PRİM BORCU OLANLARA 2. TAKSİTLENDİRME GELİYOR

ESNAF VE SANATKARA HÜKÜMETTEN MÜJDELİ HABER
DÜNYA 1.05.2009 23:46:26 0

Geçen Yıl Mayıs Ayında TBMM`de Kabul Edilerek Yürürlüğe Giren ve Çok Sayıda Kişinin Faydalandığı SSK ve Bağ-kur Prim Borçlarındaki Yapılandırma, İkinci Kez Yürürlüğe Giriyor. Yapılandırma Esnaf, Sanatkâr ve Ticaret Erbabını Kapsayacak

 

Söz konusu yapılandırma ile SSK ve Bağ-Kur`a prim borcu olan esnaf ve sanatkara ikinci bir kolaylık sağlanacak. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği SSK ve Bağ-Kur borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik talebini Maliye Bakanı Kemal Unakıtan başta olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile milletvekillerine iletti. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bu durumun esnaf ve sanatkar için önemli olduğunu ve özellikle emekli esnaf için büyük bir önem arz ettiğini ifade etti.

Her iki bakandan esnaf ve sanatkar için Haziran ayına kadar ikinci bir prim borcu yapılandırmasını talep eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, esnafın borcunu kapatabilmesi için 30 gün süre istendiğini ve bu talebe sıcak bakıldığını bildirdi. SSK ve Bağ-Kur prim borçlandırmasında yeni bir yapılandırma sadece esnaf, sanatkar, ticaret erbabını kapsayacak.