Esnafın vergi borçlarına faizsiz erteleme

Hayata geçirdiği uygulamalarla esnafa desteklerini kesintisiz sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de son meclis toplantısında alınan kararla, esnafa vergi ödemelerinde büyük bir kolaylık sağlıyor.

EKONOMİ 3.06.2021 14:26:00 0
Esnafın vergi borçlarına faizsiz erteleme

 

Pandemiden en fazla etkilenen esnafa her türlü desteği sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de son ödeme tarihi 31 Mayıs olan ilan ve reklam vergilerinin 1’inci dönem ödemelerini gecikme faizi uygulanmaksızın 31 Ağustos tarihine kadar uzattı.

Pandemi ile mücadele kapsamında dezenfeksiyondan sosyal destek paketlerine kadar her alanda örnek uygulamaları hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu zorlu süreçte esnafı yalnız bırakmadı. Pandemi boyunca genelgeler kapsamında iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnaftan kira ve işgaliye bedeli almayan, kapalı işyeri sahiplerinin konut su faturalarına yüzde 50 indirim uygulayan Büyükşehir Belediyesi, yolcu sayıları düşen halk otobüsü esnafına sübvansiyon, pazarcı esnafına ücretsiz maske ve siperlik dağıtımları ile sürekli esnafın yanında oldu. Son olarak Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yapılacak gıda desteği için uygulanan Sosyal Destek Çeklerini sadece mahalle bakkallarında geçecek şekilde organize eden Büyükşehir Belediyesi, 130 bin hediye çekinin bakkallara yönlendirilmesiyle esnafa adeta can suyu oldu.

Vergi borçlarına erteleme

Hayata geçirdiği uygulamalarla esnafa desteklerini kesintisiz sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de son meclis toplantısında alınan kararla, esnafa vergi ödemelerinde büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu uygulama ile son ödeme tarihi 31 Mayıs olan ilan ve reklam vergilerinin 1’inci dönem ödemeleri gecikme faizi uygulanmaksızın 31 Ağustos tarihine kadar uzatıldı. Yaklaşık 23 bin ilan ve reklam vergisi mükellefi bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamasından ödemelerini henüz yapmayan 17 bin 910 vergi mükellefi yararlanabilecek.

Erkan Aydın’dan Cuma ziyareti

Vatandaşı soyan restoranlar boykot edilsin

‘Terörsüz Türkiye’ raporuna ağır eleştiri

Bursa'da alevler yaşlı çiftin evini küle çevirdi

Bursa’da iki ilçede su kesintisi uyarısı

Ramazan’ın ilk cumasında Ulu Cami doldu taştı

Galatasaray'da seçim öncesi Başkan Özbek'ten net mesaj

Erdoğan’dan gençlere: “Gözlerinizin ışıltısı umut veriyor”

AK Parti Bursa’dan çarşı-pazar ziyareti

Bursa’da 17 Bin 225 konut için kura heyecanı

Mahsur kalan çocuğa kurye müdahalesi

Nilüfer Ramazan Sokağı kapılarını açtı

Terörsüz Türkiye sürecinde af tartışmasına net yanıt

Osmangazi’de Ramazan sofraları kuruldu

Bursa’da Ramazan sofraları binleri buluşturdu

Bursa’da polis ekiplerinden ilkokulda güvenlik dersi

Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon

Osmangazi’de trafikte yumruklu kavga

Karacabey’de sel alarmı: Yol kapandı

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’dan gençlere dönüşüm mesajı

Kararnamelerde 2 Bursa ayrıntısı

Cumhurbaşkanlığı kararıyla iki bakanlıkta görev değişimi

Yıldırım’a 1,5 milyarlık dev kültür merkezi müjdesi

Özel’den gençlere destek mesajı

Enerjide çeşitlilik ve kapsayıcılık vurgusu

Nilüfer’de hizmette vicdan vurgusu

Kuzey Marmara Otoyolu’nda tanker kazası

İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltında

Millet Mahallesi’ne kütüphane projesi

Bursa’da 38 milyonluk çek davasında kritik gelişme

Yükleniyor