Esnafın vergi borçlarına faizsiz erteleme

Hayata geçirdiği uygulamalarla esnafa desteklerini kesintisiz sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de son meclis toplantısında alınan kararla, esnafa vergi ödemelerinde büyük bir kolaylık sağlıyor.

EKONOMİ 3.06.2021 14:26:00 0
Esnafın vergi borçlarına faizsiz erteleme

 

Pandemiden en fazla etkilenen esnafa her türlü desteği sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de son ödeme tarihi 31 Mayıs olan ilan ve reklam vergilerinin 1’inci dönem ödemelerini gecikme faizi uygulanmaksızın 31 Ağustos tarihine kadar uzattı.

Pandemi ile mücadele kapsamında dezenfeksiyondan sosyal destek paketlerine kadar her alanda örnek uygulamaları hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu zorlu süreçte esnafı yalnız bırakmadı. Pandemi boyunca genelgeler kapsamında iş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnaftan kira ve işgaliye bedeli almayan, kapalı işyeri sahiplerinin konut su faturalarına yüzde 50 indirim uygulayan Büyükşehir Belediyesi, yolcu sayıları düşen halk otobüsü esnafına sübvansiyon, pazarcı esnafına ücretsiz maske ve siperlik dağıtımları ile sürekli esnafın yanında oldu. Son olarak Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yapılacak gıda desteği için uygulanan Sosyal Destek Çeklerini sadece mahalle bakkallarında geçecek şekilde organize eden Büyükşehir Belediyesi, 130 bin hediye çekinin bakkallara yönlendirilmesiyle esnafa adeta can suyu oldu.

Vergi borçlarına erteleme

Hayata geçirdiği uygulamalarla esnafa desteklerini kesintisiz sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de son meclis toplantısında alınan kararla, esnafa vergi ödemelerinde büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu uygulama ile son ödeme tarihi 31 Mayıs olan ilan ve reklam vergilerinin 1’inci dönem ödemeleri gecikme faizi uygulanmaksızın 31 Ağustos tarihine kadar uzatıldı. Yaklaşık 23 bin ilan ve reklam vergisi mükellefi bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamasından ödemelerini henüz yapmayan 17 bin 910 vergi mükellefi yararlanabilecek.

Atlas Çağlayan'ı hayattan koparan 15 yaşındaki katilin ifadesi ortaya çıktı

Kuryeler 3 gün kontak kapatacak: Zamları beğenmediler

Bursa'da karne günü liseliler birbirine girdi o anlar kamerada

Nilüfer'de pazarlar için güç birliği

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

Kız kardeşini öldürüp, annesini yaralayan kişi intihar etti

Bursa'da çay ocağında yangın çıktı

İran'da protestolarda ölü sayısı 3 bini aştı

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Somuncu Baba’nın bereketi Osmangazi’de yaşatıldı

İmamoğlu'nun kiraladığı jetin faturası ortaya çıktı!

Darıca Hayvanat Bahçesi kapatıldı

İran’daki protestolarda can kaybı artıyor: Ölü sayısı 2 bin 677’ye yükseldi

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı kasımda arttı

Bakan Güler, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

Bursa'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Yenişehir'de ortak akıl sahada

Başkan Bozbey: Şeffaflıktan asla geri durmam

Ahmet Kılıç: Bizim siyasetimiz laf değil, eser siyasetidir.

Bursa'da aranan 3 firari yakalandı

Erdoğan’a kumandayı robot getirdi

TBMM'de kabul edildi: En düşük emekli maaşı 20bin tl

Şoförler odasına taze kan!

Yükleniyor