FABRİKADAKİ PATLAMADA KAHREDEN İHMAL!

5 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ FABRİKADAKİ PATLAMA İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

FABRİKADAKİ PATLAMADA KAHREDEN İHMAL!
/kanal16haber.com/2017-11/9/182735762b.mp4
GÜNDEM 9.11.2017 11:30:39 0

Bursa Gürsu´daki bir tekstil boya fabrikasında meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği 16 kişinin de yaralandığı patlamada ihmal iddiaları ile ilgili soruşturma başlatıldı.

ÇSGB MÜSTEŞAR YARDIMCISI MAZHAR YILDIRIMHAN FABRİKADA İNCELEMERDE BULUNDU

Patlamanın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, yanındaki heyetle birlikte patlamada harabeye dönen fabrikada incelemelerde bulundu.

YILDIRIMHAN: GEREKLİ ÖNLEM VE TEDBİRLERİN ALINMADIĞINI TESPİT ETTİK

Fabrikanın buhar kazanında meydana gelen patlamanın etkisi ile çevrede bulunan bina ve araçların da zarar gördüğü patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Yıldırımhan yaptığı açıklamada, iş sağlığı ve güvenliği açısından gerekli önlem ve tedbirlerin alınmadığını tespit ettiklerini söyledi.

YILDIRIMHAN: KONUNUN ÜZERİNDE HASSASİYETLE DURACAĞIZ

Yıldırımhan yaşanan kazada işyeri sahibinin ihmali olduğunu, kazanın oldukça eski ve üzerinin tehlike arzedecek şekilde kapatılması nedeniyle patlama anında normalden çok daha fazla tahribat yarattığını ifade ederek bakanlık olarak konuyu hassasiyetle inceleyeceklerini kaydetti.

16 YARALIDAN 10´U TEDAVİSİNİN TAMAMLANMASININ ARDINDAN TABURCU EDİLDİ

Öte yandan kazada yaralanarak hastaneye kaldırılan 16 kişiden 10´unun tedavisinin   tamamlanmasının ardından taburcu edildiği 6 kişinin tedavilerinin devam ettiği ve 1 kişinin ise durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.