Fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede sıkı tedbirler geliyor

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda fahiş fiyatlarla mücadele için önerilen kanun teklifi görüşülecek.

EKONOMİ 9.05.2024 14:37:00 0
Fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede sıkı tedbirler geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Fatih Mehmet Varank, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede caydırıcı önlemler içeren kanun teklifinin komisyonda görüşüldüğünü açıkladı. Teklifinin kabul edilmesiyle birlikte, piyasadaki fahiş fiyat artıranlar ve stokçuluk yapanlara yönelik cezaların artacağı ve bu tür haksız kazançların önüne geçileceği belirtildi.

Varank: "Milletvekilleri Olarak Gereken Adımları Atıyoruz"

Komisyon toplantısında konuşan Varank, son yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve artan enflasyon nedeniyle vatandaşların fahiş fiyat artışlarından ve stokçuluktan olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Vatandaşların sesini duyduklarını ve bu konuda gerekli adımları attıklarını vurgulayan Varank, "Fiyat istikrarı ve anti enflasyonist yaklaşımdan taviz vermeden, hükümetimizin büyüme odaklı ekonomi programı doğrultusunda TBMM'deki milletvekilleri olarak gerekli adımları atacağız." dedi.

Teklifle Neler Geliyor?

Kanun teklifi ile perakende ticaretin düzenlenmesi, tüketicinin korunması, ürün güvenliği, rekabetin korunması, tarım ürünleri ve lisanslı depoculuk gibi birçok alanda yeni düzenlemeler getirilmesi hedefleniyor. Fahiş fiyat artıran ve stokçuluk yapanlara yönelik caydırıcı cezalar da teklifin kapsamında yer alıyor.

Varank: "Fiyat İstikrarı İçin Mücadele Edeceğiz"

Varank, kanun teklifinin komisyondaki görüşmelerinin verimli geçmesini temenni ettiğini ve bu düzenlemenin Türkiye'nin sürdürebilir büyümesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi. "Piyasa gerçeklerinden kopuk fahiş fiyat artıranlarla ya da stokçuluk yapanlarla mücadelemizi sürdüreceğiz." diyen Varank, vatandaşların bu konudaki hassasiyetinin farkında olduklarını ve gerekli adımları atacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Nilüfer'de su kesintisi

Kestel’de geleneksel iftar buluşması

Ercan Özel: “Yenişehir altın dönemini yaşıyor”

Nilüfer’de hizmete 10 yeni araç daha

Ömeraltı Yaylası’nda yılkı atları görsel şölen sundu

Yıldırım Belediyesi’nden üreten kadınlara çok yönlü destek

Bursa'da dilencilik parası bebek bezinden çıktı!

Kalbimin ekmeğiyle, şükürle büyüyen yıllar!

Bursa’da fenomen ciğerciden duygulandıran iftar

Gemlik sahiline yeni kordon düzenlemesi

Galatasaray-Konyaspor maçındaki en tartışmalı pozisyona MHK Başkanı’ndan açıklama!

Hacivat-Karagöz gösterisine yoğun ilgi

Bursa’nın hangi ilçesine tarım cezaevi kuruluyor?

Mudanya’da gönüller aynı sofrada buluştu

Savunma sanayinin küresel buluşması 2027’de İstanbul’da

Avrupa Kupası’nda son 8’e Bursa damgası

Bursaspor ve Ankaragücü Bursa’da iftarda buluştu

Türkiye bu olayı konuşuyor...Bakan Gürlek'ten destek mesajı!

Bursa, yaşam kalitesinde 118’inci sırada

Pakistan’ın hava saldırısında 25 kişi öldü

Nilüfer'de MESEM ve çocuk işçiliği masaya yatırıldı

Yıldırım’da çocuklara tekne orucu iftarı

Kremlin’den sert mesaj: Hedef olur

Bursa’daki mahkeme SİDEMİR’i TMSF’ye bıraktı

Uraloğlu: Boğazlarda dijital dönüşüm başlıyor

Bursa’da 700. yıl etkinliğinde tarih yolculuğu

Osmangazi’de aranan 2 hükümlü yakalandı

Mustafa Bozbey iftarı vatandaşlarla yaptı

Yükleniyor