Faruk Çelik’ten önemli mesajlar ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan Bursaspor’a müjde!

Bursaspor, Enes Çelik öncülüğünde önemli ilerleme kaydetti. 1 milyarı aşan borcu azaltmak için 270 milyon lira kaynak sağlandı ve transfer tahtası açıldı.

GÜNDEM 1.08.2024 16:16:00 0
Faruk Çelik’ten önemli mesajlar ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan Bursaspor’a müjde!

Bursaspor’u takip eden okuyucularımız, gelişmeleri biliyor.

Yeşil Beyazlı kulüp, Enes Çelik öncülüğünde ciddi bir aşama kaydetti, 1 milyarı aşkın borcu azaltmak için 270 milyon liralık kaynak yaratıldı, transfer tahtası açıldı.

Ancak tüm bunlar bir yana, ‘güven’ sorunu aşıldı.

Bursa’da siyasi ya da ideolojik gerekçelerle ayrışan ve bir türlü yan yana duramayan kesimler bile ‘Bursaspor şehrin ortak paydasıdır’ anlayışıyla aynı hedefte buluştu. 

Yani artık bu kentin iş insanları, siyasetçileri, yerel yöneticileri, gönül rahatlığıyla kulübe katkı yapabiliyor.

 

***

Her ne kadar perde arkasında durmaya çalışsa da, tüm bu aşamalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in rolü büyük. 

Dün Çelik ile hem Bursaspor hem de ülke gündemiyle ilgili uzun bir görüşmemiz oldu.

Eski danışmanı Yüksel Yeni’nin de olduğu görüşmemizde, Faruk Çelik özellikle Bursaspor ile ilgili önemli gelişmelerin haberini verdi.

 

***

 

Herkes Bursaspor’un sahiplenmesi konusunda Faruk Çelik faktörünün belirleyici olduğunu dillendirse de, Faruk Çelik  Bursaspor ile ilgili konuşurken kelimelerini özenle seçti.

Kendisini ön plana çıkarıcı sözlerime bile itiraz ederek, “Bursaspor şehrin ortak değeri ve markasıdır. Bursaspor’un küme düşmesi, transfer tahtasının kapanması,  tüm Bursalılar gibi, beni de üzmüştür. Bursaspor başkanı ve yönetimi, şehri sahiplenmesi gereken herkesten Bursaspor için katkı istedi. Ben de bir Bursalı olarak tabii ki elimi taşın altına koyacağım. Yapılması gereken her şeyi yapacak, yönetimin taleplerini yerine getireceğim. Herkes elini taşın altına koymalı ve Bursaspor’u tekrar o ihtişamlı günlerine taşımalıyız.  Bu, Bursa’yı seven herkesin görevidir” dedi. 

Ayrıca kent dinamiklerine şu mesajı verdi:

“Bursaspor için birlik ve beraberliğimizi koruyalım.”

 

***

 

Faruk Çelik,  ‘birlik ve beraberlik’ mesajı verirken, Bursaspor Başkanı Enes Çelik’in, dün Memleket Partisi yöneticileri tarafından ziyaret edilmesi, önceki gün de Enes Çelik ve yönetimin, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ı İl Başkanlığı’nda ziyaret edip, Bursaspor forması hediye etmesi, Bursaspor yönetiminin AK Partili yöneticiler ve AK Partili belediye başkanlarıyla da sürekli temas halinde olmaları, birlik ve beraberliğin Bursaspor ekseninde tesis edildiğini gösteriyor.  

Kentin diğer sorunları karşısında da bu birlik ve beraberlik tesis edilebilmiş olsaydı, Bursa’nın kangren olmuş hiçbir sorunu kalmazdı. 

Kuşkusuz Bursaspor Başkanı Enes Çelik ve yönetimi, Bursaspor’u siyaset üstü görüyor.

Bu denklemin içine CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i de dahil edebiliriz.

 

***

 

Çelik ile Bursaspor’un finansman sorununu da konuştuk.

Bugüne kadar ciddi bir bağış toplandığını ve finansman sağlamaya dönük girişimlerin Bursaspor yönetiminin yoğun çabalarıyla sorunsuz şekilde sürdüğünü söyledi Çelik. 

Bu arada aldığım bilgiye göre yakın zamanda direkt Bursa Valiliği hesabına aktarılacak yeni bir bağış kampanyası da başlayacakmış.

 

***

 

Kıyaslama adına takip ettiğim bir gelişmeyi de yeri gelmişken paylaşayım. 

Sakarya’da, valilik, belediye başkanları ve iş insanlarının katılımıyla benzer bir kampanya yapıldı. 

Ve Sakarya’da  sadece 12 milyon lira toplanmış. 

Bursa’da  ise bugüne kadar 270 milyon lirayı aşkın para  toplandı.

İki şehirdeki kampanyayı kıyaslarsak, Bursaspor yönetiminin birlik ve beraberliği sağlayan bu kuşatıcı politikasının, katılımcılık açısından ne kadar değerli olduğunu anlayabiliriz. 

Tabii 1 milyarı aşan borç nedeniyle, kaynak bulma arayışlarında kat edilecek epey yol var.

İşte bu noktada şu müjdeyi de verebilirim:

Bursaspor’a güçlü bir isim sponsoru geliyor, çok yakında!

 

***

Gelelim bir diğer önemli gelişmeye…

Yazının Devamını Oku

 

İnegölspor formaları çocuklarla buluştu

Başkan Erol’dan 6 şubat mesajı

AK Partili ilçe başkanından tepki

TCMB rezervlerinde tarihi seviye

Bursaspor Isparta deplasmanına hazırlanıyor

Hisar Arkeopark Bursa turizmine yeni nefes olacak

Ufuk Özkan’dan sevenlerine teşekkür mesajı

İnegöl Meclisi Şubat oturumunda 9 madde karara bağlandı

“KAAN sadece bir uçak değil, Türkiye’nin iradesinin sembolü”

KIZILELMA göreve hazırlanıyor

Nilüfer’de kentsel dönüşüm 2 mahallede başlıyor!

Çorum'da kan donduran cinayet!

MSB: Terörle mücadele ve uluslararası iş birliği sürüyor

Şadi Özdemir kanserle mücadele sürecini anlattı

Buca Belediyesi’ne rüşvet operasyonu: 25 gözaltı

Karaköy sahilinde denizden kadın cesedi çıkarıldı

SGK prim borcu olanlara müjde!

YKS başvuruları yarın başlıyor

Yenişehir’de eko-turizm hamlesi

Bursa'da 800 litre kaçak şarap operasyonu

Başkan Aydın’dan 6 Şubat depremleri için anma mesajı

Bursa'da seyir halindeki otomobil alev topuna döndü

Büyükşehir’den çiftçiye kaba yem desteği

Yıldırım’da alevler yükseldi, vatandaşlar film gibi izledi!

Demirtaş OSB’de depo alevlere teslim oldu

Bursa’da aranan şahıslar suç aletleriyle yakalandı

MHP’li Feti Yıldız: Umut hakkı konusunda uzlaşı sağlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldi

Bursa’da camiler Ramazan’a hazırlanıyor

Genç yaşta veda: Rabia Akyüz son yolculuğuna uğurlandı

Yükleniyor