Fatih Karahan'ın ilk faiz kararı bekleniyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirirken yatırımcıların gözü 22 Şubat Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararında. Ekonomistler faizin sabit tutulmasını bekliyor.

EKONOMİ 18.02.2024 10:44:00 0
Fatih Karahan

Yurt içinde geride bıraktığımız hafta alış ağırlıklı seyir izleyerek yükseliş eğilimini üst üste yedinci haftaya taşıyan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 2,26 artışla 9.250,36 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Endeks gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 9.306,34 puana taşırken gelecek hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı yatırımcıların odağına yerleşti.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ilk faiz kararını açıklayacak

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), ilk kez yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan önderliğinde 22 Şubat Perşembe günü toplanacak. Aynı gün saat 14.00'te yılın ikinci faiz kararı açıklanacak.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 250 baz puan artırılarak yüzde 45'e yükseltilmişti.

Faiz kararı yatırımcıların odak noktası

Ekonomistler Merkez Bankası'nın politika faizini sabit bırakmasını bekliyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 36,25 oldu.

Analistler PPK metninde bankanın gelecek dönemde izleyeceği politikalara ilişkin ipuçları aranacağını söyledi.

CDS Düşüyor, enflasyon beklentisi geriliyor

Geçen hafta düşüş eğilimini sürdüren Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 291 baz puana indi.

Ayrıca önceki gün açıklanan TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) yıl sonu artış beklentisi yüzde 42,96'ya çıkarken 12 ay sonrası için yüzde 39,09'dan yüzde 37,78'e geriledi.

Yatırımcılar beklentide

Yeni haftada yurt içinde pazartesi günü kısa vadeli dış borç istatistikleri, salı günü uluslararası yatırım pozisyonu, çarşamba günü tüketici güven endeksi, perşembe günü TCMB'nin faiz kararının yanı sıra haftalık para ve banka istatistikleri, cuma günü ise kapasite kullanım oranı verileri takip edilecek.

Analistler BIST 100 endeksinde teknik açıdan 9.300 ve 9.500 seviyesinin direnç, 9.200 ve 9.000 puanın destek olarak öne çıkabileceğini belirtti.


 

İznik’te kaçak kazı yapan 2 şüpheli suçüstü yakalandı

Bursalı sporcu Uğur Tuzlu, Turkish Open Taekwondo Turnuvası’nda şampiyon oldu

İnegöl’de fabrikada gaz faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Pezeşkiyan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkçe teşekkür mesajı

Bursa'da Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü'ne yeni atama

İnegöl’de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Yıldırım’da kentsel dönüşümde yeni adım

Yeni vizyona giren "Çatlı" filminde İnegöllü oyuncu sürprizi!

DSÖ Bursa'nın sağlık vizyonunu resmen duyurdu

MSB ve İngiltere anlaştı: Eurofighter Typhoon uçakları geliyor

Galatasaraylı Metehan Baltacı tahliye edildi

Bursa'da sahte bandrol operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Baskı, sansür ve yılmayan bir yaşam: Orhan Kemal!

Bursa’nın liseli müzisyenleri Nilüfer’de buluşuyor

Tophane Meydanı yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini bekliyor

Mustafakemalpaşa’da isim değişikliği mesaisi

Osmangazi’de iki katlı binada alevler yükseldi

Bursa basını Orhan Kemal Müzesi’nde buluştu

Bursa’da 156 yıllık tarihi binada yangın

İnegöl’de hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Millilerimiz 24 yıl sonra tekrar Dünya Kupası hayaline koşuyor

Osmangazi’de motosiklet kazası kamerada

Başkan Aydın’dan büyüklere anlamlı ziyaret

AK Parti Bursa’dan saha çalışmasında büyük başarı

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 16 Kişi hakkında gözaltı kararı

Akaryakıta çifte indirim!

Nilüfer ve Osmangazi’de planlı su kesintisi

Timsah gümbür gümbür!

Basın Kartı Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi: 2 çalışanımız basın kartı sahibi oldu!

İnegöl'de 13 yıl hapisle aranan şüpheli yakalandı

Yükleniyor

loading