Fenerbahçe'ye kritik sorumluluk

Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile oynayacağı Avrupa Kupası maçları, Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasındaki yerini korumak için büyük önem taşıyor.

Fenerbahçe
SPOR 7.03.2024 11:25:00 0

Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile oynayacağı Avrupa Kupası maçları, Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasındaki yerini korumak için büyük önem taşıyor. 37 bin 600 puanla 9. sırada yer alan Türkiye'nin en yakın takipçileri 35 bin 800 puanlı İskoçya ve 35 bin 300 puanlı Çekya.

Sezonu 10. basamakta bitiren ülkenin 2024-25 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkı elde edecek. Bu nedenle Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise'e karşı alacağı her olumsuz sonuç, Türkiye'nin sıralamadaki yerini tehlikeye atabilir.

İskoçya'nın Avrupa'da tek temsilcisi Rangers, Çekya'nın ise Sparta Prag, Slavia Prag ve Viktoria Plzen olmak üzere 3 temsilcisi var. Bu durum, Çekya'nın sıralamada Türkiye'yi geçme ihtimalini artırıyor.

Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise'i yenmesi ve diğer rakiplerinin de puan kaybetmesi halinde, Türkiye'nin sıralamada yükselme şansı da bulunuyor.