Fernando Muslera, Fenerbahçe’ye karşı 30 derbiye çıktı

Galatasaray’ın kaptanı Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Fenerbahçe’ye karşı oynadığı 30 derbiyle bu alanda takımın en deneyimli ismi olarak yer alıyor.

SPOR 17.05.2024 11:34:00 0
Fernando Muslera, Fenerbahçe’ye karşı 30 derbiye çıktı

Galatasaray’ın kaptanı Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Fenerbahçe’ye karşı oynadığı 30 derbiyle bu alanda takımın en deneyimli ismi olarak yer alıyor. 
Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray, pazar günü evinde Fenerbahçe ile karşılaşacak. Bu önemli müsabakada sarı-kırmızılıların kaptanı Fernando Muslera, derbilerde takımın en deneyimli futbolcusu olarak dikkat çekiyor. 
2011 yılında takıma katılan Uruguaylı file bekçisi, bugüne kadar 25’i Süper Lig, 4’ü TFF Süper Kupa ve 1’i Türkiye Kupası finali olmak üzere 30 kez Fenerbahçe derbisinde görev aldı. Deneyimli kaleci öte yandan kariyerinde en çok da Fenerbahçe’ye karşı forma giydi. 
Muslera’nın oynadığı Fenerbahçe derbilerinde Galatasaray, 1’i hükmen toplam 12 kez sahadan galip ayrıldı. Fenerbahçe de 1’i TFF Süper Kupa’da penaltılarla olmak üzere 8 defa rakibini mağlup etti. 10 mücadele ise berabere sona erdi. 

Bu sezon ligde 17 maçta kalesini gole kapadı 
Fernando Muslera bu sezon Süper Lig’de 36 maçın 35’inde forma giydi. Gösterdiği başarılı performansla şampiyonluk yarışında takımına önemli katkı veren Muslera, sarı-kırmızılıların ligin en az gol yiyen ekip olmasını da sağladı. Aslan bu sezon ligde kalesinde 24 görürken, Uruguaylı file bekçisi de 17 müsabakada kalesini gole kapadı ve sarı-kırmızılılarda kendisine ait olan bir sezonda en çok maçta gol yememe rekorunu geliştirdi. Fernando Muslera, sezonun bitimine 2 hafta kale bu rekorunu daha artırabilir. 
Muslera ayrıca 2 Nisan’da RAMS Park’ta oynadıkları Hatayspor müsabakasıyla da Galatasaray’da 500. resmi maçına çıktı. 
 

Bursa'da kentsel dönüşüm dönemi

Bakan Göktaş: Sosyal medya düzenlemesi oldukça önemli

Numan Kurtulmuş: Soykırımın hesabı sorulmadan insanlığa huzur yok

Sadettin Saran’ın aylık geliri ortaya çıktı

Bursa'da müstakil ev alev alev yandı

TCMB faiz kararını açıkladı

Sadettin Saran adliyede

Yenişehir kapalı havuzuna kavuştu

Sanayinin yeni dili: Fabrikalarda ‘Dijital Ruh’ devrimi

Hemşire şiddeti kamerada: 5 günlük bebek engelli kaldı

İnegöl’de sabah saatlerinde şüpheli ölüm

İki kız kardeşin cinayet şüphelisi cezaevinde intihar etti

Kaza yapan altın firması yetkilisi Kanal 16’ya konuştu: 3 kilo altını bulduk

Bursa’daki cinayet davasında sanıktan çarpıcı savunma

Büyükşehir’den bahar havası

TBMM onayladı: En düşük emekli aylığı 20 bin lira

Avrupa Parlamentosu, AB-ABD Ticaret Anlaşmasını askıya aldı

Putin’den Grönland hesabı

Bedelli askerlikte 2026 sınıflandırma sonuçları açıklandı

Osmangazi'de mini voleybol coşkusu

Kontrolden çıkan otomobil can aldı

Bakan Fidan’dan KİB Genel Sekreteri’ne kabul

Nilüfer’de müziğin kültürel yolculuğu

İnegöl Belediyesi’nden kronik hastalara ücretsiz hastane servisi

İYİ Parti Anıtkabir'i ziyaret etti

Abdulkadir Uraloğlu: Trabzon-Ankara arası hızlı trenimizle 4,5 saate düşecek

Otobüste yolcuyu darbedip, 'Komutanımı çağırın' dedi: O anlar kamerada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrağımıza uzanan kirli elleri bulup, bunun hesabını soracağız

Yere atılan izmaritin belediyeye 35 milyon liralık maliyeti

Cumhur İttifakı zirvesi bugün Ankara’da yapılacak

Yükleniyor