Festival kupaları sahiplerini buldu

Bursa'nın en kapsamlı spor organizasyonlarından biri olan festivalde, 24 lise ve 37 ortaokuldan toplam 2500 öğrenci kıyasıya mücadele etti.

BURSA HABER 6.06.2024 16:52:00 0
Festival kupaları sahiplerini buldu

İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim ve İlçe Spor Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenen 7. Okullar Arası Spor Festivali sona erdi. Bursa'nın en kapsamlı spor organizasyonlarından biri olan festivalde, 24 lise ve 37 ortaokuldan toplam 2500 öğrenci kıyasıya mücadele etti.

 

Coşkulu Törenle Ödüller Sahiplerini Buldu

Mayıs ayı sonunda tamamlanan ve 11 branşta 58 kategoride heyecanlı müsabakalara sahne olan festivalin ödül töreni İlçe Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti. Törene yoğun ilgi gösteren öğrenci, öğretmen ve veliler, dereceye giren öğrencileri coşkulu bir şekilde alkışladı.

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, yaptığı konuşmada tüm öğrencilerin centilmence bir mücadele örneği sergilediğini ve bu sayede centilmenlik ruhunu da kazandıklarını belirtti. Zengin, ayrıca emeği geçen herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Sporun Önemi Vurgulandı

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dündar ise yaptığı açıklamada, sporun gençler için önemini vurguladı. Dündar, "Gençlerimizin enerjisi, inancı, motivasyonu ve vizyonu gelecek adına bizlere umut veriyor" diyerek, spor festivalinin bu umutlara katkıda bulunacağına inandığını dile getirdi.

Binlerce Öğrenci Sporla Buluştu

Dündar, festivalin 2016 yılından bu yana Bursa'nın en kapsamlı spor organizasyonlarından biri olduğunu ve her yıl binlerce öğrenciyi sporla buluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Bu yılki festivalde 196 kupa ve 1230 madalya sahiplerini buldu. Dündar, madalya ve kupaların sembolik birer ödül olduğunu ve asıl önemli olanın yarışma cesareti ve yeteneği olduğunu vurguladı. Dündar, "Bu müsabakalarda yer almış tüm öğrencilerimiz bizim için şampiyondur. Burada yarışma cesareti ve yeteneğini göstererek hepsi gönüllerimizin şampiyonu olmuştur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından her branş için ödül töreni gerçekleştirildi. Kupa ve madalyaları protokol üyeleri öğrencilere takdim etti.

Osmangazi’de yeni gezici kütüphane yollarda

Belediyecilikte Yıldırım Modeli Türkiye'ye örnek oldu

Nilüfer’de kaldırım işgaline geçit yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençler Türkiye’nin istikbalidir

Yıldırım’daki sessiz devrimden Büyükşehir adaylığına uzanan yol

Bursa’da bıçaklı kavga can aldı

Kanal 16 yönetiminden Bursa Emniyet Müdürü Gökçe’ye ziyaret

Ay-yıldızlılar A Ligi’nde devlerle karşı karşıya

Başkan Erol’dan manevi mekânlara vefa

Resmi Gazete’de yayımlandı: Bahis sitelerine yeni sınır

Taksilerde yeni dönem başlıyor: Mali cihaz zorunlu hale geliyor

BTSO bebek ve çocuk sektörünü New York’a taşıdı

Bursa'da zincirleme kazada motosikletli son anda kurtuldu

Büyükşehir'den hayvancılığa destek

Ercan Özel: Çocuklarımızın güvenliği her şeyden önemli

Osmangazi Belediyesi’nden sanat dolu gece

Bozbey, Avrupa’daki koruma modellerini yerinde gördü

Müstehcenlik ve kara para iddiası: OnlyFans’a büyük baskın

İnegöl’de otobüste sigara içen şoföre ceza

Bursa’da yasaklı kaplumbağa satışına baskın

Vucic’ten Erdoğan’a övgü: “Büyük bir dünya lideri”

Bursa’da hayvancılık için ortak adım

Bülent Arınç’tan dikkat çeken sözler

Nilüfer’de annelere ücretsiz ulaşım desteği

Yenişehir ve Bingazi arasında kardeşlik protokolü

İnegöl'de Nöbetçi Kitaphaneler 6 yılda 816 bin kişiye ulaştı

İkinci kattan düşen kadın hastaneye kaldırıldı

Bursa'nın fethinin 700. yılına anlamlı yarışma

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı için durmadan çalışacağız

İnegöl’de metal atölyesinde iş kazası

Yükleniyor