Tarih: 28.09.2017 11:03

FETÖ/PDY DAVASI DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

İŞ ADAMLARINDAN BOMBA İTİRAFLAR !

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 17 Ağustos´ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput ile 27´si tutuklu 60 sanığın yargılanmasına 8. Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam edildi. Sanıklar hakkında ?silahlı terör örgütü yöneticisi olma ve terörizmin finansmanının kanununa muhalefet´ suçlarından 20´şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Mahkemede ifade veren iş adamları 17-25 Aralık öncesi Fetullah Gülen´in sohbetlerine katıldıklarını ve Orhangazi Üniversitesi´ne bağış yaptıklarını itiraf etti. 

 

İşadamı Emin Akça 17/25 Aralık´a kadar devlet tarafından cemaat olarak bilinen yapının toplantılarına katıldığını ifade ettiği mahkemedeki ifadesinde  ?Orhangazi Üniversitesi´ne 200 bin lira bağışta bulundum. Evimin yakınında olduğu için ve bu yapının eğitimi çok iyi olduğu için kızı onların okuluna gitti.? dedi.

Bir başka işadamı Feridun Kahraman ise Uludağ Vakfı´na 300 bin lira bağışta bulunduğunu itiraf ederek ?Bağışı Bursa´mızın eğitimi ve Bursa´ya üniversite kazandırmak için yaptım. Fetullah Gülen ile telefon görüşmesi yapmadım. Cansun Sarıyıldız ve Ömer Kurt ile birlikte Amerika´ya gittim. Örgüt elebaşı Fetullah Gülen sohbet etti? diye konuştu.

Tutuksuz sanıklardan Hilmi Gülcemal ise, ?17-25 Aralık öncesi 5 arkadaş ile birlikte Fetullah Gülen´i randevu alarak ziyaret ettik. 5 gün boyunca kamp yaptık. O zamanlar Fethullah Gülen ile görüşmeler suç değildi. Feridun Kahraman ile Amerika´ya gitmedim? şeklinde konuştu.


3 gün süren duruşmanın ardından tutuksuz sanıkların avukatları adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını istedi. Savcı mütalaasında adli kontrol hükümlerinin kaldırılmamasını, sanıkların tutukluluk halinin devam etmesini bildirdi. Yaklaşık 1 saatlik aranın ardından mahkeme heyeti S.U. ile M.B.´nin tahliyesine karar verirken tutuksuz sanıkların imza tedbirini kaldırarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


/kanal16haber.com/2017-9/28/110637560b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —