FETÖ/PDY SORUŞTURMASI

TERÖR SUÇLARI KAPSAMINDA 56 SANIK HAKİM KARŞISINDA

FETÖ/PDY SORUŞTURMASI
/kanal16haber.com/2017-3/16/131306097b.mp4
ASAYİŞ 16.03.2017 11:13:47 0

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, PKK içindeki devlet ajanlarının listesini Kandil´e sızdıran ekipte yer aldığı öne sürülen sözde ´eğitim imamı´ Cemal B. hakkında 20 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı. 
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 19´u tutuklu 56 sanığın iddianamesi terör suçları savcılığınca hazırlandı. Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderilen 72 sayfalık iddianame kabul edildi. Aralarında örgütün eğitim imamı olan Cemal B.´nin de bulunduğu 19´u tutuklu 56 sanık önümüzdeki aylarda hakim karşısına çıkacak. Hazırlanan iddianamede Cemal B.´nin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan ve bünyesinde 8 özel eğitim kurumu bulunan Yeşilırmak Kehkeşan Eğitim İşletmeleri A.Ş´ye bünyesindeki dershanelerde 2006 ile 2008 yılları arasında yöneticilik yaptığı yer aldı. Ayrıca Cemal B.´nin yurtdışı çıkış kayıtlarının bulunduğu ve Bank Asya´yı kurtarmak için para yatırdığı da iddianamede anlatıldı. İddianamede şüphelinin Kuzey Irak imamı T.B. ile irtibatlı olduğu da ifade edildi. Örgüte bağlı çok şirkette görev alan Cemal B., Bursa´da da örgütsel toplantılara katılmış. 15 şikayetçinin yer aldığı iddianamede Cemal B. ve 55 sanık hakkında ?silahlı terör örgütü yöneticisi olma´ ve ?terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet´ suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.
Geçtiğimiz ocak ayında tutuklanan Cemal B.´nin, PKK´ya sızan emniyet ve MİT görevlilerinin listesini FETÖ´nün sözde ?Kuzey Irak bölge imamı´ T.B. ve ?medya imamı´ ile Irak´ın kuzeyine giderek terör örgütü PKK yöneticilerine verdiği iddia edilmişti. Sanık Cemal B., bu suçtan ayrı olarak yargılanacak.