Fezakadı Drone Takımı Teknofest’e Hazır

Belediye Başkanı Alper Taban, Baykoca Fezakadı Drone Takımı ile Teknofest yolculuğu öncesi bir araya geldi. DOSTUM tesislerinde gerçekleşen buluşmada önce birlikte istişareler yapıldı, ardından atölyede proje üzerinde incelemeler

BURSA HABER 14.09.2021 16:55:00 0
Fezakadı Drone Takımı Teknofest’e Hazır

İnegöl Belediyesi Baykoca Fezakadı Drone Takımı, Drone İle Otonom Kaçak Yapı Tespiti Projesi ile 21-26 Eylül tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanında yapılacak Teknofest’te İnegöl Belediyesi’ni temsil edecek. Belediye Başkanı Alper Taban, Teknofest yolculuğu öncesi DOSTUM’da kampa giren Proje Takımı ile bir araya gelerek başarı dileklerini iletti.

 

 

Teknofest final programı, bu yıl 21-26 Eylül tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanında yapılacak. Teknofest için uzun süren bir hazırlık aşaması ve gönüllü gençlerin yoğun çalışmaları neticesinde, İnegöl Belediyesi de bu yıl katılmayı hep hayal ettiği Teknofest Final Programında yer alacak. Teknofest’te İnegöl Belediyesi’ni Drone İle Otonom Kaçak Yapı Tespiti Projesi ile Baykoca Fezakadı Drone Takımı temsil edecek.

 

YEREL YÖNETİMLER DÜZEYİNDE BİR İLK

Baykoca Fezakadı Drone Takımı “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması” kapsamında ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarını binlerce başvuru arasından derece ile tamamlamıştı. Yaklaşık 15 gündür de Yeniceköy DOSTUM Tesislerinde bulunan Elektrik ve Otomasyon Atölyesinde kamp yapan takım, finale var gücüyle hazırlanıyor. Yerel yönetimler düzeyinde konsepti ile ilk olan projenin, Teknofest geçmişinde de benzerine rastlanmıyor.

 

GELECEKTE TÜM BELEDİYELERİN KULLANACAĞI TEKNOLOJİ

Belediye Başkanı Alper Taban, Baykoca Fezakadı Drone Takımı ile Teknofest yolculuğu öncesi bir araya geldi. DOSTUM tesislerinde gerçekleşen buluşmada önce birlikte istişareler yapıldı, ardından atölyede proje üzerinde incelemeler gerçekleştirildi. Burada bir açıklama da yapan Başkan Alper Taban, “Bugün güne Baykoca Fezakadı Takımımızla başlıyoruz. 21 Eylül tarihinde başlayacak olan Teknofest’e hazırlanan ekibimiz burada yaptığı çalışmaları bizlere özetlediler. Maalesef şehirlerimizde imara açık olmayan alanlarda da izinsiz olarak yapılaşmaların olduğunu tespit edebiliyoruz. Bunları da otomatik olarak tespit edebilmek için insansız hava araçlarıyla, otonom uçuşlarla tespit edebilmek adına arkadaşlarımız çok güzel proje inşa ettiler. Bu proje Teknofest’te de ön aşamaları geçerek orada bizleri temsil etme şansı yakaladı. Tabi tüm belediyelerimizin gelecekte kullanacağı elektronik çözümler, insan eli değmeksizin dronların havalanarak şehirlerimiz tüm alanlarını tarayarak oradaki mevcut yapılaşmayı takip altına alınarak bir izinsiz inşaat faaliyetinin olduğunu gördüğü anda bunları kayıtlarına geçirerek belediyemizin verileriyle de mukayese ederek burada izinli mi, izinsiz mi bir faaliyetin olduğunu tespit edebilecek. Bu şuanda Türkiye de bir ilk. İnşallah bunu gelecekte ticarileştirmekte mümkün. Bununla ilgili çalışmaları 8 kişilik ekibimiz DOSTUM tesisimizde sürdürüyor. Arkadaşlarıma ben çok teşekkür ederim. Her birinin emeği ve katkısı vardır bu işte. İnşallah onların gelişiminde ve mesleki hayatlarında kişisel katkı sağlamış oluyoruz. Emeklerine sağlık. Başarılar diliyorum” dedi.

MHP’li Feti Yıldız: Umut hakkı konusunda uzlaşı sağlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldi

Bursa’da camiler Ramazan’a hazırlanıyor

Genç yaşta veda: Rabia Akyüz son yolculuğuna uğurlandı

Serveti 800 milyar doları aştı!

İnegöl’de okullar arası spor festivali başladı

Anten düzeltmek için çıktığı çatıdan düşen emekli polis memuru hayatını kaybetti

Çalışan anneler için 24 hafta izin geliyor

Vatandaşlık maaşı için yeni dönem: GETAD

Başkan Aydın: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz

İnegöl’de servis şoförü ile sürücü birbirine girdi

Yıldırım’da karne şenliği coşkusu

Yenişehir’e Dev Endüstri Bölgesi Geliyor

Trump’tan CNN muhabirine ağır sözler

Bursa’da ders sırasında fenalaşan öğrenci yaşamını yitirdi

Mudanya’da kaçak tütün operasyonu

BUSADER Kitap Kulübü 7 yaşında: Satırlardan gönüllere bir yolculuk

Yapay zeka destekli üretim planlama: Fabrikanın görünmeyen yükünü hafifleten akıl

Fenerbahçe, N’Golo Kanté transferini resmen duyurdu

BUSKİ'den su kesintisi açıklaması.

Büyükşehir’den üreticiye mazot desteği

Bursa'da motosikletli genç ölümden böyle döndü!

Atatürk’ün izinde bir kent: Cumhuriyet Bursa’sı

Yıldırım’da su kesintisi

Fırıncı tarifelerinde yeni dönem başladı

Başkan Bozbey’den deprem bölgesine anlamlı ziyaret

Başkan Aydın, Hisar Bölgesi'ni geleceğe taşıyor

İnegöl’de sokakta kurusıkı tabancayla ateş açanlar yakalandı

Yıldırım Belediyesi, Alev Alatlı’yı vefatının ikinci yılında andı

3 Yaşındaki Bilal'in yuttuğu 50 kuruş boğazında kaldı!

Yükleniyor