Fitch Ratings: Türkiye'nin ekonomi politikaları güven veriyor

Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, Türkiye'nin ekonomi politikalarının dayanıklılığının arttığını ve politikaların sürdürüleceğine olan güvenlerinin arttığını belirtti.

Fitch Ratings: Türkiye
EKONOMİ 12.03.2024 12:05:00 0

Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, Türkiye'nin ekonomi politikalarının güven verici bir şekilde sürdürülebilirliğini artırdığını ifade etti. Morales, özellikle politika değişikliklerinin etkinliği, rezerv seviyelerindeki iyileşme, dolarizasyonu azaltmadan döviz korumalı mevduatların azaltılması, cari açığın düşürülmesi ve enflasyon beklentilerinin hafifletilmesi gibi faktörlerin, Türkiye'nin ekonomi politikalarına olan güveni artırdığını belirtti.

Morales, Fitch Ratings'in geçen hafta Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin ardından yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin ekonomi politikalarındaki tutarlılığın ve dayanıklılığın arttığını vurguladı. Özellikle, Türkiye'nin dış finansman koşullarında yaşanan iyileşmenin ve uluslararası rezervlerdeki artışın, Türkiye'nin ekonomik açıdan daha güçlü bir konuma gelmesine katkı sağladığını belirtti.