Formunuzu Büyükşehir’le koruyun

Bursa Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda en önemli toplumsal sorunlardan biri haline gelen obeziteye karşı, BUSMEK bünyesinde ücretsiz diyetisyen hizmeti başlatıyor.

SAĞLIK 23.11.2020 10:28:00 0
Formunuzu Büyükşehir’le koruyun

Sağlıklı yaşam için yeni bir hizmeti daha hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, obeziteye bağlı gelişebilecek olan kronik hastalık risklerini en aza indirmek, kadınların sağlıklı bir şekilde kilo vermeleri, dengeli ve sağlıklı beslenmeleri BUSMEK Mimar Sinan Sosyal Yaşam Merkezi’nde ücretsiz diyetisyen hizmeti uygulamasını başlatıyor. Ücretsiz diyetisyen hizmeti ile kadınlara sağlıklı, yeterli, dengeli ve bilinçli bir biçimde beslenmeleri adına yol gösterilecek programda, beslenme konusunda da doğru bilgiler verilip, yaşam kalitelerini arttırmaya yönelik çalışmalar yapılacak ve buna uygun beslenme programları oluşturulacak.

Kişinin vücut kitle endeksinin ve genel değerlendirmenin sonunda, sonuçların durumuna göre, kişinin metabolizmasına uygun, yaşam standardı ve fiziksel aktivite durumu da göz önünde bulundurularak beslenme programı belirlenecek. Beslenme alışkanlıklarında değişiklik yapılarak, verilen kilonun kalıcı olması sağlanacak. Projede, kişinin sosyal yaşantısından soyutlanmadan, bulunduğu her ortamda beslenme programını rahatlıkla uygulayarak diyeti monotonluktan çıkarmak amaçlanıyor.

Ücretsiz diyetisyen hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını http://busmek.bursa.bel.tr/ adresinden yapabilecekler.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İstanbul’da kar alarmı: Sıcaklıklar hızla düşüyor

Başkan Alper Taban gençlerle bir araya geldi

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 2025 yılını değerlendirdi

Yıldırım'da sessiz devrim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlık yatırımları Türkiye Yüzyılı’nın temelidir

Bakan Kacır: Türkiye üretim gücüyle küresel rekabette öne çıkıyor

Cevdet Yılmaz: Ocakta enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz

3 litre kızgın yağla kocasını öldürmüştü, istenen ceza belli oldu!

Başkan Özdemir: 2026 Nilüfer için daha güçlü bir yıl olacak

Altın ve Gümüşte tarihi rekor

Türkiye’de gelir dağılımında sınırlı iyileşme

İşte Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işaret ettiği maç: 6 gözaltı

Başkan Aydın’dan kandil ikramı

TÜİK açıkladı: 2025’te tarımsal üretim geriledi

Uludağ’da Sezon Açıldı, Kar Gecikti

Bahis soruşturması: Erden Timur ve 14 futbolcu dahil 29 gözaltı kararı

Bursaspor’da Devre Arası Mesaisi Başladı

Faruk Çelik’ten ‘savaş’ ilanı: Artık susmayacağım!

CHP’den Antakya Ulu Camii tepkisi

Tülay Hatimoğulları'ndan 'anadilde ibadet' vurgusu: Kürtçe Kur'an okunabilmeli

Uludağ’da kaçak yapıya yıkım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Türk toplumunu kimseye ezdirmeyiz

Sadettin Saran, adli kontrolle serbest bırakıldı

Bakan Uraloğlu: Sabiha Gökçen Havalimanı, 11 ayda 2024'ün yolcu rekorunu geride bıraktı

Piremir’e gençlik ve spor merkezi

MSB’den Libya heyetini taşırken düşen uçakla ilgili açıklama geldi

İnegöl’de üç aylar özel programı

Özgür Özel: "Benim Avrupa'da randevu isteyip de alamadığım bir kişi yok. İspatlanırsa istifa ederim"

Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yıl programı

İstanbul'da Deaş'a yılbaşı operasyonu: 115 gözaltı

Yükleniyor