Fransa'da büyük enerji şirketlerinden halka tasarruf çağrısı

Fransa'da 3 büyük enerji şirketlerinden TotalEnergies, EDF ve Engie, Fransızlara enerji tüketimlerini "derhal" azaltma çağrısında bulundu.

DÜNYA 26.06.2022 17:12:00 0
Fransa

Fransa'da, TotalEnergies, EDF ve Engie şirketlerinin yöneticilerinin, Journal Du Dimanche gazetesinde ortak bildirileri yayınlandı.

Bildiride, Fransa dahil Avrupa enerji sisteminde aylardır ciddi sorunlar yaşandığı, bazı ülkelere doğru Rus gazının boru hattıyla teslimatının ciddi şekilde azaldığı ve Avrupa düzeyindeki gaz stoku bakımından alarm seviyesinin yüksek olduğu kaydedildi.

Ayrıca, bazı Avrupa ülkelerinde halihazırda sert tedbirler alınmasının yanı sıra iklim koşullarının ve kuraklığın hidrolik enerji üretimine etkisine değinildi.

"En iyi enerjinin, tüketilmeyen enerji"

"Bu sorunların doğurduğu fiyat artışı sosyal ve politik uyumumuzu tehdit ediyor ve ailelerin alım gücünü çok fazla etkiliyor" ifadesine yer verilen bildiride, "en iyi enerjinin, tüketilmeyen enerji" olduğu vurgulandı.

Üç enerji şirketinin yöneticileri bildiride, "Her birimizin, her tüketicinin, her şirketin davranışını değiştirmesi ve enerji, elektrik, gaz ve petrol ürünleri tüketimini derhal sınırlaması için farkındalığın yanı sıra toplu ve bireysel eylem çağrısında bulunuyoruz" ifadesi kullanıldı.

Bildiride, "Bu yaz harekete geçmek, gelecek kışa karşı daha hazırlıklı olmamızı ve özellikle gaz rezervlerimizi korumamızı sağlayacaktır" değerlendirmesine yer verilirken enerji verimliliğine ilişkin büyük program başlatılmasının ve ulusal düzeyde israfla mücadelenin gerekliliğine dikkat çekildi.

MHP’li Feti Yıldız: Umut hakkı konusunda uzlaşı sağlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldi

Bursa’da camiler Ramazan’a hazırlanıyor

Genç yaşta veda: Rabia Akyüz son yolculuğuna uğurlandı

Serveti 800 milyar doları aştı!

İnegöl’de okullar arası spor festivali başladı

Anten düzeltmek için çıktığı çatıdan düşen emekli polis memuru hayatını kaybetti

Çalışan anneler için 24 hafta izin geliyor

Vatandaşlık maaşı için yeni dönem: GETAD

Başkan Aydın: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz

İnegöl’de servis şoförü ile sürücü birbirine girdi

Yıldırım’da karne şenliği coşkusu

Yenişehir’e Dev Endüstri Bölgesi Geliyor

Trump’tan CNN muhabirine ağır sözler

Bursa’da ders sırasında fenalaşan öğrenci yaşamını yitirdi

Mudanya’da kaçak tütün operasyonu

BUSADER Kitap Kulübü 7 yaşında: Satırlardan gönüllere bir yolculuk

Yapay zeka destekli üretim planlama: Fabrikanın görünmeyen yükünü hafifleten akıl

Fenerbahçe, N’Golo Kanté transferini resmen duyurdu

BUSKİ'den su kesintisi açıklaması.

Büyükşehir’den üreticiye mazot desteği

Bursa'da motosikletli genç ölümden böyle döndü!

Atatürk’ün izinde bir kent: Cumhuriyet Bursa’sı

Yıldırım’da su kesintisi

Fırıncı tarifelerinde yeni dönem başladı

Başkan Bozbey’den deprem bölgesine anlamlı ziyaret

Başkan Aydın, Hisar Bölgesi'ni geleceğe taşıyor

İnegöl’de sokakta kurusıkı tabancayla ateş açanlar yakalandı

Yıldırım Belediyesi, Alev Alatlı’yı vefatının ikinci yılında andı

3 Yaşındaki Bilal'in yuttuğu 50 kuruş boğazında kaldı!

Yükleniyor