GADEM, sokak hayvanları için seferber

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) sayesinde madde bağımlılığından kurtulmaya çalışan danışanlar, sahipsiz sokak hayvanları için seferber oldu.

BURSA HABER 27.06.2022 12:46:00 0
GADEM, sokak hayvanları için seferber

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bağımlılıkla mücadele etmek amacıyla 2015 yılında kurulan, 17 ilçede alkol ve madde bağımlılığına karşı topyekûn mücadele eden GADEM, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nde ayrıcalıklı çalışmaya imza attı.

Kurulduğundan beri 2 bin 221 bağımlı ile 14 bin 924 görüşme, bağımlı yakınları ile de 10 bin 46 bireysel görüşme gerçekleştiren GADEM danışanları, sahipsiz sokak hayvanları için birlik oldu.

Danışanlar, atık haldeki otomobil lastiklerini kullanarak 50 adet kedi evi yaptı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir taraftan GADEM’den destek alırken diğer taraftan önemli bir sosyal sorumluluğa imza atan danışanlarla bir araya geldi. GADEM toplantı salonunda danışanlarla sohbet eden Başkan Aktaş, bağımlı ve bağımlı yakınlarının taleplerini dinledi. Başkan Aktaş, daha sonra kedi evlerinin yapımında emeği geçen tüm danışanlara teşekkür belgelerini verdi.

Toplumsal duyarlılık

Madde bağımlılığı ile mücadeleyi çok önemsedikleri ve bu konuda hem bağımlılara hem de bağımlı yakınlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çağımızın en büyük vebası olan uyuşturucuya karşı hep birlikte mücadele ederek, özellikle çocuklarımızı bu illetten uzak tutmalıyız. Bilge Mimar Turgut Cansever’in dediği gibi, ‘Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder’ Unutmayın; madde bağımlılığı ile mücadelede yalnız değilsiniz, Büyükşehir yanınızda. Danışanlarımız sokak hayvanları için önemli çalışmayı hayata geçirdi. Öncelikle birimimizden hizmet alan danışanlarımıza iş güvenliği eğitimi verildi. Daha sonra kesimi yapılmış olan yaklaşık 50 adet lastik ve suntanın montaj ile boyaları danışanlarımız tarafından yapıldı. Hem danışanlarımızın dinamiklerini harekete geçirmeyi hem de toplumsal duyarlılık ve farkındalığı artırmayı hedefledik. Emeği geçen tüm danışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkanı Davut Gürkan, “AK Parti, Türkiye’nin en geniş tabanlı siyasi hareketi”

797 milyonluk satış kararına tepki: Mudanyalı çiftçiler meydana indi

Smart 4–5 projelerinde vahim gerçek

Ocak ayı kira artış oranı belli oldu!

Memur maaşı zammı belli oldu

Emekli maaşı zammı belli oldu

Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı

Suriye yönetimi ile SDG heyeti arasında Şam'da yeni bir görüşme yapıldı

Başkan Bozbey gençlerle buluştu

Bursa'da lodos bugün de etkisini sürdürüyor

Yunanistan'da kriz! Havaalanları kapatıldı: Uçaklar Türkiye'ye yönlendirildi

Özcan Alper, “Erken Kış” ile Nilüfer’de seyirciyle buluştu

Ali Mahir Başarır’dan Osmangazi’ye tam not

Ak Parti'den Maduro'nun kaçırılmasına sert tepki!

Büyükşehir üreticiye nefes oluyor

Bursa'da dere yatağına düşen kişi öldü

Bursa Business School 2025’te Türkiye’nin stratejik buluşma noktası oldu

Abdulkadir Uraloğlu: Kara yollarında 58 bin 246 levha kaldırıldı

Başkan Özdemir: Nilüfer’i tiyatronun kalbi yapacağız

Arabesk’in efsanesi Ferdi Tayfur vefatının 1. yılında anıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazartesi günü Trump ile görüşeceğim

Bursa’da çocuklar karın keyfini çıkardı

Bursa’nın kayıp milletvekilleri ve siyasetçileri

Başkan Erkan Aydın'dan Yağız Efe'ye destek çağrısı!

Osmangazi'den buzlanmaya karşı yoğun önlem

ABD Başkanı Trump'tan İran'a tehdit!

BTSO’nun UR-GE Gücü Bursa’yı Küresel Pazarlara Taşıyor

Başkan Erkan Aydın'dan Bursaspor'a güçlü destek!

Yalova'da Deaş operasyonu: 26 tutuklama

Bursa’da buzlanma kazaya neden oldu: 4 yaralı

Yükleniyor