GADEM, sokak hayvanları için seferber

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) sayesinde madde bağımlılığından kurtulmaya çalışan danışanlar, sahipsiz sokak hayvanları için seferber oldu.

BURSA HABER 27.06.2022 12:46:00 0
GADEM, sokak hayvanları için seferber

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bağımlılıkla mücadele etmek amacıyla 2015 yılında kurulan, 17 ilçede alkol ve madde bağımlılığına karşı topyekûn mücadele eden GADEM, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nde ayrıcalıklı çalışmaya imza attı.

Kurulduğundan beri 2 bin 221 bağımlı ile 14 bin 924 görüşme, bağımlı yakınları ile de 10 bin 46 bireysel görüşme gerçekleştiren GADEM danışanları, sahipsiz sokak hayvanları için birlik oldu.

Danışanlar, atık haldeki otomobil lastiklerini kullanarak 50 adet kedi evi yaptı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir taraftan GADEM’den destek alırken diğer taraftan önemli bir sosyal sorumluluğa imza atan danışanlarla bir araya geldi. GADEM toplantı salonunda danışanlarla sohbet eden Başkan Aktaş, bağımlı ve bağımlı yakınlarının taleplerini dinledi. Başkan Aktaş, daha sonra kedi evlerinin yapımında emeği geçen tüm danışanlara teşekkür belgelerini verdi.

Toplumsal duyarlılık

Madde bağımlılığı ile mücadeleyi çok önemsedikleri ve bu konuda hem bağımlılara hem de bağımlı yakınlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çağımızın en büyük vebası olan uyuşturucuya karşı hep birlikte mücadele ederek, özellikle çocuklarımızı bu illetten uzak tutmalıyız. Bilge Mimar Turgut Cansever’in dediği gibi, ‘Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder’ Unutmayın; madde bağımlılığı ile mücadelede yalnız değilsiniz, Büyükşehir yanınızda. Danışanlarımız sokak hayvanları için önemli çalışmayı hayata geçirdi. Öncelikle birimimizden hizmet alan danışanlarımıza iş güvenliği eğitimi verildi. Daha sonra kesimi yapılmış olan yaklaşık 50 adet lastik ve suntanın montaj ile boyaları danışanlarımız tarafından yapıldı. Hem danışanlarımızın dinamiklerini harekete geçirmeyi hem de toplumsal duyarlılık ve farkındalığı artırmayı hedefledik. Emeği geçen tüm danışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye küresel bir güce dönüşüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kalitesi tescillendi

Unutulmaya yüz tutmuş miras Osmangazi’de yaşıyor

Bursa’da 750 kilogram kaçak tütün ele geçirildi

İnegöl’e yeni dönemin konut hamlesi geliyor: 4.000 yeni konut hayata geçiyor

BTSO’dan yapay zekâ hamlesi

‘Alev savaşçıları’, termal kameralı ısı tespit dronu ile gökyüzünden hayat kurtarıyor

Türkiye'nin en uzun ve kilolu bebeği İnegöl'de doğdu: 6kilo!

Bursa’da zincirleme kaza

Bursa’ya kuvvetli yağış uyarısı: Meteoroloji “sarı” kodla uyardı

Bilim Şenliği İnegöl’de kapılarını açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bursa'ya 13 bin sosyal konut yapılacak"

Yenişehir’e 12 bin kişilik tarım üssü geliyor

Yeni RTÜK Başkanı Mehmet Daniş oldu

CHP’de kim kazandı, kim kaybetti

Marsifed'den "Cumhuriyete değer katanlar" ödülü

Turizm sektörü 2050 Bursa vizyonu için buluştu

Osmangazi’de tarihi koruyan yıkım

Bursa’da konforlu ulaşım için asfalt mesaisi

CHP'nin kurultay davasına ret kararı!

Başkan Erkan Aydın’dan 1,5 yılda 35 mahalle buluşması

Ufuk Ocak kaybetmedi Bursa kazandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü: Körfez turu sonrası 15 milyar dolarlık ticaret hedefi

Karacabey’de eş zamanlı uyuşturucu baskını

İmamoğlu ve Yanardağ’a casusluk soruşturması: Yanardağ gözaltında

Yıldırım’da kültür sanat sezonu başlıyor

İnegöl’ün ilk Kentsel Dönüşüm Projesinde 7 etaplık süreç başladı

Bursa Büyükşehir’den 800 milyon liralık filo yatırımı

1 saatlik emeğin karşılığı 100 gram et

Özgür Özel'den Lütfi Savaş'a tepki: "Beni çok az tanımış, yakından tanıtacağım kendisine"

Yükleniyor