Galatasaray - Fenerbahçe derbisini yabancı hakem yönetecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbide yabancı hakem görevlendirileceğini açıkladı.

19.02.2025 13:40:00 0
Galatasaray - Fenerbahçe derbisini yabancı hakem yönetecek

Derbinin orta hakemi konusunda açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, "Dün akşam da hakem arkadaşlarla uzun sohbet ettik. İlk baştan beri kendi evlatlarımıza güveniyoruz ama biz tartışmaların önünü kesmek için bu maçın hakemi yabancı olacak." dedi.

Fenerbahçe'nin ısrarla yabancı hakem talep ettiği bilinirken, Galatasaray ise bu fikre mesafeli yaklaşmıştı. TFF'nin, karşılaşmanın önemini göz önünde bulundurarak ünlü Sloven hakem Slavko Vincic ile iletişime geçtiği ve tarafların bu konuda uzlaştığı öğrenildi.

45 yaşındaki Vincic, FIFA kokartlı bir hakem olarak UEFA'nın en güvendiği isimler arasında yer alıyor. Son 10 yılda birçok Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçını yöneten Vincic, özellikle son beş sezonda çeyrek final, yarı final ve final gibi yüksek öneme sahip karşılaşmalarda görev aldı.

Geçen sezon Real Madrid ile Borussia Dortmund arasında oynanan ve İspanyol ekibinin 2-0 kazandığı Şampiyonlar Ligi finalinde düdük çalan Vincic, bu sezon da Barcelona-Bayern Münih, Real Madrid-Milan ve Arsenal-PSG gibi önemli mücadelelerde hakemlik yaptı.

Ayrıca Vincic, UEFA Uluslar Ligi'nde İtalya-Fransa ve Almanya-Hollanda maçlarının yanı sıra, Yunanistan Futbol Federasyonu'nun davetiyle 26 Ocak 2025'te oynanan Olympiakos-Panathinaikos derbisinde de görev almıştı.

Özgür Özel: Türkiye'yi AB'nin tam üyesi yapacağız!

Savaşın bitmesi için İran'ın iki şartı var!

Nilüfer'de Tohum Takas Şenliği’nde 15 bin paket tohum dağıtıldı

Yıldırım Belediyesi’nden LGS desteği

Baykar'ın sınıfının en büyük kamikaze İHA’sı K2 testleri tamamladı!

Başkan Yılmaz Halep’te iftar sofrasına katıldı

Timsah frene bastı!

Emeklilerin beklediği gün geldi: Paralar yatmaya başladı!

Bursa’da geleneksel sahur, elektrikli motosikletle buluştu

Başkan Bozbey: “Kentimizi ve mahallelerimizi yarınlara hazırlıyoruz”

Bayram öncesi Bursa'da huzur denetimi

Mudanya’da kamyon dehşeti: 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bursaspor’un ilk 11'i belli oldu!

Bursa’da 7 yıldır kayıp olan çocuk bulundu

Ramazan bereketi Bağlarbaşı’nda yaşandı

Bursa’da pizza şubeleri kundaklandı

Taksilerde fiş zorunluluğu başladı

Nilüfer’de şehit ve gazi aileleri iftar sofrasında buluştu

Osmangazi’de metruk binada korkutan yangın

İnegöl’de parkta ağaç yangını paniğe neden oldu

Bursaspor kritik 3 puan peşinde!

700 yıllık Berkuk Kur’an-ı Kerim’i Bursa'da

Nilüfer’de Umut Ormanı büyüyor

Bursa’da 4 katlı apartmanın terası alevlere teslim oldu

İnegöl Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Donald Trump: Sınırsız mühimmat ve bolca zamanımız var

İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

Yıldırım’da tarihi yapılar ayağa kalkıyor

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda Türk gemileri güvende

Yenişehir'de üretim ve yatırım dönemi

Yükleniyor

loading