Tarih: 20.09.2024 11:05

Galatasaray, Süper Lig’de yarın Fenerbahçe’ye konuk olacak.

Facebook Twitter Linked-in

Süper Lig'deki ilk 5 maçını kazanan Galatasaray, 15 puanla lider durumda bulunuyor. Fenerbahçe ise 13 puanla ikinci sırada ve liderlik koltuğundaki rakibini yenerek zirveye yükselmenin peşinde. Teknik direktör Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, derbi için yoğun bir hazırlık sürecini geride bıraktı. Müsabakayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Ona, Ceyhun Sesigüzel ve Süleyman Özay yardımcı olacak.

 

Galatasaray, Süper Lig'deki ilk 5 maçında rakip ağları 17 kez havalandırdı.Sarı-kırmızılılar, Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor’a 2’şer, Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor’a 5’er, Gaziantep FK’ye ise 3 gol attı. Galatasaray, ligde şu anda en fazla gol atan takım konumunda bulunuyor. Galatasaray’da Ziyech eksik, Icardi belirsiz Faslı yıldız Hakim Ziyech, sakatlığı nedeniyle derbide forma giyemeyecek. Icardi ise sakatlığından sonra takımla çalışmalara başladı. Arjantinli yıldızın oynayıp oynamayacağına Okan Buruk karar verecek. Son haftalarda formda olan Barış Alper Yılmaz, 4 maçta attığı 4 golle takımına büyük katkı sağladı. Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde Fenerbahçe’ye karşı oynadığı 4 lig maçının 3’ünde gol yemedi. Sarı-kırmızılılar, bu maçların ikisini 3-0 kazandı ve sadece birini 1-0 kaybetti. 

 

Fenerbahçe’de Osayi-Samuel yok, Djiku sahada Fenerbahçe’de sakatlıktan çıkan Bright Osayi-Samuel’in derbide forma giymesi beklenmiyor. Ancak stoper Alexander Djiku, sakatlığını atlatarak bu maçta sahalara dönecek. Yeni transfer Filip Kostic, takımla antrenmanlara devam ederken derbi maçında kadroda yer alması bekleniyor. Hollandalı sol bek Jayden Oosterwolde ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Fenerbahçe’de Sofyan Amrabat, Youssef En-Nesyri, Allan Saint Maximin ve Cenk Tosun gibi isimler, sarı-lacivertli formayla ilk derbilerini yaşamaya hazırlanıyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —