Tarih: 02.03.2024 12:22

Galatasaray, Tüpraş Stadı'nda Beşiktaş'a karşı galibiyet peşinde

Facebook Twitter Linked-in

Galatasaray, Beşiktaş'ın konuğu olarak Süper Lig'in 28. haftasında Tüpraş Stadı'nda galibiyet arayışına çıkıyor. Ancak, son dönemdeki istatistikler, sarı-kırmızılılar için bu statta kazanmanın zorluğunu gösteriyor.

İki ezeli rakip, geride kalan sezonlarda Tüpraş Stadı'nda 7 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 6'sını Beşiktaş kazanırken, biri berabere sonuçlandı. Bu durum, Galatasaray'ın bu statta zorlanabileceğini gösteriyor.

Beşiktaş, Tüpraş Stadı'nda rakibine karşı büyük bir üstünlük sağladı. 4 maçta rakibinin gol sevinci yaşamasına izin vermeyen siyah-beyazlılar, her derbide gol atmayı başardı. Bu istatistik, Galatasaray'ın Tüpraş Stadı'nda zorlu bir mücadele vereceğini gösteriyor.

Tüpraş Stadı'ndaki ilk derbi, 2016-2017 sezonunda oynandı ve kazanan çıkmadı. İlk yarıyı 2-0 önde bitiren Galatasaray'a siyah-beyazlılar, Marcelo ve Cenk Tosun'un golleriyle cevap verdi ve maç 2-2 berabere tamamlandı.

Sonraki sezonlarda Beşiktaş, Tüpraş Stadı'nda üstünlüğünü sürdürdü. 2018-2019 sezonunda Adem Ljajic'in penaltı golüyle, 2019-2020 sezonunda Umut Nayir'in golüyle Beşiktaş galibiyete ulaştı.

Galatasaray'ın Tüpraş Stadı'nda son galibiyeti ise 2020-2021 sezonunda geldi. Josef de Souza ve Georges-Kevin N'Koudou'nun golleriyle sarı-kırmızılılar, 2-0'lık skorla kazandı.

Son iki sezonda ise Galatasaray, Tüpraş Stadı'nda öne geçmesine rağmen mağlup oldu. 2021-2022 sezonunda Cicaldau'nun golüyle öne geçen Galatasaray, sonrasında Cyle Larin'in golleriyle mağlup oldu.

2022-2023 sezonunda ise Mauro Icardi'nin golüyle öne geçen Galatasaray, sonrasında Romain Saiss, Amir Hadziahmetovic ve Vincent Aboubakar'ın golleriyle mağlup oldu ve 3-1'lik skorla Beşiktaş karşısında yenildi.

 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —