Tarih: 18.09.2024 15:53

Gastro İnegöl, Bursa'nın mutfak şampiyonu oldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Bursa’nın tescilli lezzetlerinin tanıtıldığı ve 3 gün boyunca 500 bin kişinin ziyaret ettiği 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali'nde, Gastro İnegöl, “Bursa Mutfağından Seçmeler” yarışmasında İnegöl Çorbası ve Kuru Erikli Kuzu yemeği ile birinci oldu.

 

 

Bursa’nın zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından “Damağımdaki Bursa” temasıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Gastronomi Festivali sona erdi. 13-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen festivalde, İnegöl Belediyesi de Gastro İnegöl olarak yer aldı ve İnegöl’ün gastronomi değerlerini tanıttı. Yarışmalar, konserler, dinletiler, eğitimler, söyleşiler, paneller gibi 54 farklı etkinliğin yer aldığı festivali 3 gün boyunca 500 bin kişi ziyaret etti. Ayrıca, 7 farklı ülkeden 8 yabancı şehir ve iki yabancı şefin katıldığı festivale, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 500’ün üzerinde şef ve aşçı destek verdi.

 

 

İnegöl’ün Lezzetleri Birinci Oldu
Bursa’nın unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini Türkiye ve dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen “Bursa Mutfağından Seçmeler” yarışmasında Gastro İnegöl öne çıktı. Şefler Ali Müfit Çağlayan ve Caner Suruk, İnegöl Çorbası ve ana yemek olarak Kuru Erikli Kuzu yemeği ile İnegöl’ün mutfak kültürünü festivale taşıdı. Oteller ve restoran şeflerinin yarıştığı bu yarışmada, Gastro İnegöl’ün eşsiz lezzetleri birincilik kazandı.

 

 

 

Başkan Taban’dan Tebrik
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa Gastronomi Festivali'nde şehri başarıyla temsil eden ve yarışmada dereceler elde eden Gastro İnegöl şeflerini tebrik etti. Festival sırasında Gastro İnegöl standını ziyaret eden Başkan Taban, bu çalışmaların İnegöl’ün lezzetlerinin tanıtımı açısından önemine vurgu yaptı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —