Tarih: 19.09.2014 20:10

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi?nce, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk?e ?Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı? verilerek tüm gazilere armağan edilen ve her yıl kutlanan Gaziler Günü, İnegöl?de de kutlandı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği İnegöl Temsilciliği çelenkleri Atatürk Anıtı?na sunuldu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İnegöl Jandarma Komutanlığında görevli Astsubay Çavuş Gülşah Öztürk yaptı.

Kutlama töreninde Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencisi Melek Kaya ?Ya şehit ol ya Gazi? ve İnegöl Jandarma Komutanlığında askerlik görevini yapan Er Kubilay Evciman ?Ölümsüz Mehmetçikler? adlı şiirlerini okudu.

Anıt önündeki törenin ardından Kaymakam Ali Akça ve protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İnegöl Temsilciliğini ziyaret ederek, gazilerin özel gününü kutladı. Gazilere, Kaymakam Ali Akça ve Garnizon Komutan vekili Yüzbaşı Uğur Baş tarafından çeşitli hediyeler verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —