Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya'da 27 günlük kuşatma

İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesi ve mülteci kampına yönelik kuşatma ve saldırıları devam ediyor. Gazze’de sağlık sistemi çökerken, on binlerce Filistinli zorla göçe zorlandı.

DÜNYA 31.10.2024 16:28:00 0
Gazze

İsrail ordusu, 27 gündür Gazze’nin kuzeyinde özellikle Cibaliya beldesi ve mülteci kampına yönelik hava ve kara saldırılarına devam ediyor. Bu kuşatma sürecinde yaklaşık 1000 Filistinli yaşamını yitirdi, binlerce kişi yaralanırken, çok sayıda Filistinli alıkonuldu.

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten itibaren Cibaliya'ya üçüncü büyük kara saldırısını gerçekleştiriyor ve bu saldırılarda bölgede sivillerin yaşadığı alanları hedef alıyor.

Cibaliya'nın Filistin direnişi için tarihsel önemine dikkat çeken uzmanlar, kampın 1987’deki Birinci İntifada'ya ev sahipliği yaparak Gazze’deki direnişin simgelerinden biri haline geldiğini belirtiyor. Kamp, 2005 yılına kadar İsrail’in işgaline direnişin merkezi oldu. 2008, 2009, 2012, 2014 ve 2021 yıllarındaki Gazze saldırılarında, çevre bölgelerden göç eden Filistinliler buraya sığınarak hayatta kalmaya çalıştı.
 

Filistinliler için hayati bir sığınak olan Cibaliya tehlike altında

Gazze’nin en yoğun nüfusuna sahip 1,5 kilometrekarelik alana sıkışmış olan Cibaliya Mülteci Kampı, Filistin direnişi için stratejik bir nokta olarak İsrail'in hedefinde yer alıyor. İsrail ordusu, 28 Ekim'de Cibaliya Mülteci Kampı’nda yaklaşık 600 Filistinliyi gözaltına alırken, 50 bin kişiyi zorla yerinden etti. Kampta kalanlar ise saldırılar nedeniyle güvenliklerinden endişe duyuyor.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim’den bu yana süren saldırılar sırasında yaklaşık 43 bin 163 Filistinli yaşamını yitirdi, 101 bin 510 kişi yaralandı. İsrail ordusunun yoğunlaştırdığı saldırılar, Gazze’deki sivil altyapıyı büyük ölçüde yok etti, hastane ve eğitim kurumları kullanılamaz hale geldi. Filistinliler ise, yaşananlara karşı direnmeye devam ediyor.

Mudanya’da “3 suya 600 TL” iddiası sonrası denetim

MHP İl Başkanı Tekin’den Başkan Özel’e destek

Kestel’e değer katan yatırımlar kamuoyuyla paylaşıldı

Yeni Kestel Belediye yönetimi kendi hikayesini yazıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa’ya güvenlik çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan nüfus uyarısı

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Bursa’da Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi 4 kat artırıldı

Bursa’da saç ekimi talebi artıyor: Doğru merkez seçimi neden kritik?

Bayraktar TB3 Baltık Denizi’nde tek uçan hava aracı oldu

Nilüfer Belediyesi’nden 64 mahallede erzak desteği

Terörsüz Türkiye Komisyonu raporunu tamamladı

Bursa’da deniz taştı, yollar göle döndü

Uludağ’da kar bereketi turizmi canlandırdı

Osmangazi’de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Osmangazi Ramazan’a dolu dolu hazırlanıyor

Donald Trump’tan Ramazan mesajı

Bursa Nilüfer’de su kesintisi uyarısı

Gazze’de bombalar olmadan ilk sahur

Mustafa Bozbey: Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyorum

Bursa emniyetinden 700 personelli operasyon

Komisyon bir kez daha toplanıyor: Ortak raporda sona gelindi

Bursa'da motosiklet kazasında hayatını kaybeden genç gözyaşlarıyla uğurlandı

İnegöl’de uyuşturucu sevkiyatına polis baskını

BESAŞ ramazan pidesi 25 liradan satışta

İnegöl'de öfkeli genç ablasını bıçakla rehin aldı

Yenişehir’de Komutan Büğdüz’e duygusal veda

Bursa’nın yerli otomobili Amperino yatırımcısını bekliyor

TİMBİR Yönetimi şubat toplantısını online yaptı

Yıldırım Belediyesi’nden Ramazan’a özel etkinlik ve iftar programları

Yükleniyor