Tüketiciler, Gazze'ye yönelik saldırılara tepki olarak İsrail'e ve işgalcilere destek veren firmalara karşı başlatılan boykotu sürdürüyor. Boykotun etkisi market raflarında da görülüyor.
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, Gazze'ye yönelik saldırılara tepki olarak İsrail'e ve işgalcilere destek veren firmalara karşı başlatılan boykotun restoran sektöründe de etkisini gösterdiğini söyledi. Bingöl, birçok restoranın Gazze'ye destek veren gazlı içecekleri satmama kararı aldığını ve bu durumun işletmelerin cirosunu olumsuz etkilemediğini belirtti. Bingöl, restoran ve lokantalarda gazlı içecek satışlarının yarıya düştüğünü ve boykot bilincinin canlı tutulması gerektiğini vurguladı.
Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz de Gazze'ye yönelik saldırılara tepki olarak başlatılan "Cephane Bizden Değil" boykot kampanyasının kararlılıkla sürdüğünü söyledi. Deniz, boykot kapsamındaki ürünlerin milliyetinin doğru tespit edilmesi ve boykotun ülke ekonomisine zarar vermemesi gerektiğinin altını çizdi. Deniz, boykotun halka açık şirketlerin bilançolarında da etkisini gösterdiğini ve Orta Doğu ve Afrika'ya da yayıldığını belirtti.
Deniz, boykotun halka açık şirketlerin bilançolarında da etkisini gösterdiğini ve market raflarındaki boykot ürünlerinin fiyat etiketlerindeki değişimden bunun anlaşıldığını söyledi. Deniz, boykotun "başarısızlıkla" ve "sürdürülemez olmakla" ilişkilendiren yorumlara katılmadığını ve boykotun kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.
Deniz, "Cephane Bizden Değil" boykot kampanyasının Orta Doğu ve Afrika'ya da yayıldığını ve Türk devletlerinden de boykota katılımın yoğun olduğunu söyledi. Deniz, boykotun Gazze'ye yönelik saldırılara karşı önemli bir tepki olduğunu ve işgalcilere baskı oluşturduğunu belirtti.