Gazze'ye yardım durduruldu: "Güvenli dağıtım şart"

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), güvenli dağıtıma izin veren koşullar oluşana kadar Gazze'nin kuzeyine hayat kurtaran gıda yardımı dağıtımını durdurma kararı aldı.

Gazze
DÜNYA 20.02.2024 16:44:00 0

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze'nin kuzeyine hayat kurtaran gıda yardımı dağıtımını güvenli dağıtıma izin veren koşullar oluşana kadar durdurma kararı aldı.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Gazze'nin kuzeyindeki gıda yardımı dağıtımını durdurdu

BM Gıda Programı'ndan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyine yapılan teslimatların durdurulduğu belirtildi. Açıklamada, "Bunun oradaki durumu daha da kötüleştireceğini ve daha fazla insanın açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya kalacağını biliyoruz. WFP olarak, Gazze'deki çaresiz insanlara ulaşma konusunda kararlıdır ancak kritik gıda yardımını ulaştırmak ve bu yardımı alan insanlara güvenlik ve emniyetin sağlanması gerekmektedir. WFP, teslimatlara mümkün olan en kısa sürede devam ettirmenin yollarını arayacaktır." ifadelerine yer verildi.

WFP'nin Gazze'ye yardım ulaştırmak için acil çözümler aradığı ve güvenli bir dağıtım ortamının sağlanması için tüm taraflarla görüşme halinde olduğu belirtildi.

Gazze'de yıllardır devam eden İsrail ablukası ve siyasi belirsizlik nedeniyle insani kriz derinleşiyor. Bölgedeki 2 milyon insandan 1.3 milyonu gıda yardımına ihtiyaç duyuyor.