GEÇMİŞTEN BUGÜNE OSMANLI ESERLERİ

OSMANLI BELEDİYESİ KÜLTÜR VE TARİH KONFERANSINI ÖRDEKLİ KÜLTÜR MERKEZİ´NDE YAPTI

GEÇMİŞTEN BUGÜNE OSMANLI ESERLERİ
/kanal16haber.com/2016-3/4/185318883b.mp4
SPOR 4.03.2016 18:31:31 0

 

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Tarih Konferansları´nın beşincisi Ördekli Kültür Merkezi´nde yapıldı.Konuşmacı olarak  konferansta yer alan İslam Tarihi ve Kültür Araştırma Merkezi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Amir Pasic ?Osmanlı mimari mirası, dünü, bugünü ve geleceğini ele aldı. 

Konferansta, Osmanlı´nın mimari açıdan çok önemli eserlere sahip olduğunu ifade eden Pasic, ?UNESCO dünya üzerinde binden fazla eseri koruma altına alırken, bu eserlerden sadece 9 tanesi Osmanlı dönemine ait. Sayının bu kadar az olmasından dolayı bu yapıların korunması hayati önem taşıyor. Aslında bu sayının en az 50 olması gerekir. Bu sayının arttırılması için çalışmamız gerekiyor? dedi.

Bursa´nın Osmanlı dönemi eserlerin korunması adına örnek çalışmalara imza attığını ifade eden Prof. Dr. Amir Pasic, ?Bursa´yı gezdiğimizde Osmanlı dönemi eserlerinin restore edildiğini görüyoruz. Bu çalışmaları görmek bizler için çok sevindirici. Bursa´nın UNESCO için hazırlamış olduğu rapor gerçekten mükemmeldi.? dedi.