Tarih: 19.03.2016 15:51

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TÜRK-JAPON DOSTLUĞU

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Uluyama Türk Japon Kültür Derneği iş birliğiyle Japon Kültür Haftası çerçevesinde Fuji Dağı´ndan Uludağ´a etkinliği düzenlendi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu´nda gerçekleşen etkinlikte ?Ertuğrul 1890? sinema filmi Bursalılarla buluştu. 

Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni´nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Türk-Japon dostluğunu pekiştirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

 

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, iki ülke arasında dostluk köprüsü oluşturmak istediklerini söyledi.

 

Başkonsolos Norio Ehara ise, Türkiye ile Japonya´nın ilk ortak filmi olan Ertuğrul 1890 filmini Bursalılarla buluşturduklarını dile getirdi.

 

Pazar gününe kadar sürecek olan Fuji Dağı´ndan Uludağ´a Japon Kültür Haftası çerçevesinde ?Marnie Oradayken?, ?Çiçeklerin Ardından?, ?Benim Küçük Çiçeğim?, ?Rüzgar Yükseliyor? ve ?Hayatın Anahtarı? animasyon ve sinema filmleri ücretsiz gösterilecek.


/kanal16haber.com/2016-3/19/162249190b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —