Tarih: 29.04.2015 20:00

GEÇMİŞ VE GELECEK BİR ARADA

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin ilk Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi’ni ilçeye kazandıran İnegöl Belediyesi yine önemli bir projeye imza attı. Mobilyacılığın ve ağaç işçiliğinin geçmişten günümüze kadar geçirdiği aşamaları ve geçmişte yapılan uygulamaları yeni nesillere aktarmak isteyen İnegöl Belediyesi, geçmiş ve geleceği bir araya getirdi. Bu kapsamda İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon programı öğrencilerine, Mobilya Ustası Cemil Ustaer tarafından özellikle mobilyacılıkta erken dönemde kullanılan teknikler öğretiliyor. Devam eden derslere öğrencilerle birlikte katılan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projenin önemine değindi.

İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Hikmet Sami Yıldırımhan ise bu projeyle öğrencilerin vizyonlarını geliştireceklerini söyledi.

Kurslar Mobilya ve Dekorasyon programında eğitim gören 16 öğrencinin katılımıyla 14 Nisan - 14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirecek. Öğrenciler sehpa başlığının üzerinde elle zımpara yapma, sıcak tutkalın sulandırılmasıyla atılan dolgu ve 1950’li 1960’lı yıllara damgasını vuran teknikleri ustasından öğrenecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —